27 mei 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Via Instagram kwam het account Quatrebras Nieuwbouw voorbij. Hier delen Sandra (29 jaar) en Patrick (31 jaar) regelmatig updates over hun nieuwbouwwoning in Quatrebras Park, Quartier II. ‘Ik heb eigenlijk helemaal geen ervaring met social media, maar kreeg de tip van een vriendinnetje. Zij hadden ook een nieuwbouwwoning gekocht en gebruikte Instagram om inspiratie op te doen voor hun woning.' Dat vond Sandra een goed idee, dus zij heeft verschillende pagina's aangemaakt om te volgen.

'Dat vond ik een goed idee, dus heb ik de pagina Quatrebras Nieuwbouw aangemaakt. En toen het verzoek van Homestudios kwam heb ik ook de Facebookpagina voor de bewoners van Park Quatrebras en een Facebookpagina voor de bewoners uit Quartier II, fase 2 aangemaakt.’ vertelt Sandra lachend. 

Vertrouwde en fijne omgeving

Sandra komt oorspronkelijk uit Amsterdam en is al redelijk bekend in Badhoevedorp. ‘Mijn broertje voetbalde sinds zijn vijfde bij Pancratius, de voetbalclub in Badhoevedorp. Dus ik kwam er geregeld in het weekend. Ook heb ik er wat vrienden wonen. We wonen nu in Nieuw Sloten, dat ligt echt om de hoek van Badhoevedorp.’ Patrick is 6 jaar geleden vanuit Delft naar Nieuw Sloten verhuisd. ‘Omdat ik nu bij Pancratius voetbal kom ik ook geregeld in Badhoevedorp. Ik vind het een ontzettend fijne omgeving om te komen. We staan al jaren ingeschreven voor de nieuwsbrief van Quatrebras Park met het idee dat het mooi zou zijn om ooit die kant op te verhuizen. En dat is gelukt!’

Ons kent ons

‘We zijn allebei rond de 30 dus zijn wel bezig met toekomstplannen. Daarom willen we graag wat groter gaan wonen. En Badhoevedorp is voor ons beiden een omgeving waar we toekomst zien.’ vertelt Patrick. ‘In eerste instantie waren we uitgeloot voor het project. We hebben ook wel bij wat oudere woningen in Badhoevedorp gekeken, maar toen we deze kans van de makelaar kregen hoefde we niet lang na te denken!’

‘We voelen ons hier thuis’

Sandra en Patrick hebben een woning van het type Tournesol gekocht. ‘Naast de uitstraling van de wijk sprak dit woningtype ons ook erg aan. Ik heb een collega die al in Quatrebras Park woont in bijna hetzelfde huis. Dus we hebben er al even ingelopen.’ 

De overgang naar Badhoevedorp is geen grote stap. ‘We weten hoe de wijk eruitziet en dit spreekt ons ontzettend aan. Ook de groene omgeving vinden we prachtig. We voelen ons hier echt thuis. Alles is in de buurt, in principe kan je zo naar Amsterdam fietsen. En ik zit snel op de snelweg naar mijn werk!’ vertelt Patrick.

Openslaande deuren 

‘We hebben best wat aanpassingen gedaan om hem echt eigen te maken. Zo hebben we de woonkamer laten uitbouwen met 2,4 meter, krijgt de zolder een extra dakraam en laten we de badkamer en het toilet casco opleveren zodat we hier zelf een mooie badkamer in kunnen maken. Bij Homestudios hebben we al een keuken uitgezocht mét een bar bij de openslaande deuren in de voortuin.’ 

‘We verheugen ons enorm op de tuin. Onze uitbouw heeft ook openslaande deuren, zo kun je het buitengevoel écht binnen beleven. En aan de voorkant hebben we dus ook openslaande deuren. Onze voortuin is 4 meter diep en dus vanuit de keuken bereikbaar. Hier kunnen we straks heerlijk zitten aan het barretje. Daar verheug ik mij misschien wel het meeste op, want niet iedereen heeft dat.’ vertelt Patrick trots.