30 september 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Aan de rand van Badhoevedorp, tussen de groene singel en het lint, komt CLIC, een uitnodigende groene campus. Hier worden innovatieve projecten gericht op duurzame stadslogistiek gecombineerd met de nieuwste sportfaciliteiten, mooie horecagelegenheden, short stay wonen én zo’n 2.000 nieuwe arbeidsplaatsen in de logistieke sector. Werknemers en Badhoevedorpers lunchen hier straks samen bij een van de restaurants, drinken een kop koffie bij een koffiebarretje of sporten hier in de gym. Een bijzondere toevoeging voor het dorp. En wat betreft duurzame stadslogistiek voor de hele Metropool Regio Amsterdam (MRA). Vanuit deze locatie zullen pakketjes met elektrische voertuigen op duurzame wijze hun weg naar de stad en de regio vinden. Intospace (dochteronderneming van Somerset Capital Partners) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van CLIC, de zogenaamde City Logistics Innovation Campus. Robert Kreeft, de bevlogen projectmanager vanuit intospace, vertelt ons wat CLIC straks betekent voor Badhoevedorp.

‘CLIC komt aan de rand van Badhoevedorp. Waar de campus en Quatrebras elkaar ontmoeten, komt een aantal kantoorvilla’s omringd door water en groen. We creëren hier een zachte natuurlijke overgang van Quatrebras Park naar de campus. In het zicht de kleine kantoorvilla’s en daarachter – uit het zicht – de hallen waar de distributie van de pakketjes plaatsvindt. We willen graag iets betekenen voor de omgeving. Én kwaliteit toevoegen. Je bent tenslotte elkaars buren.’  

Een levendige community
Een van de speerpunten van de campus is dan ook ontmoeting. Tussen oude en nieuwe Badhoevedorpers én de mensen die op de campus wonen en/of werken. Het is een open en uitnodigende omgeving. Direct met de eerste kantoren komen ook de horecagelegenheden en de sportfaciliteiten. Die zijn voor iedereen toegankelijk. Kreeft: ‘We willen vanaf het begin bouwen aan een levendige plek en een community. We nodigen de bewoners van Badhoevedorp dan ook van harte uit om gebruik te maken van alle faciliteiten die de campus biedt. Van ’s ochtends tot ’s avonds lekker en gezond eten in een van de restaurants tot een rondje hardlopen op het trimparcours, fitnessen of een potje padel op de padelbaan. Want,’ zo stelt Kreeft, ‘het succes van de campus start met de spirit van de mensen.’ 

Groene uitstraling
‘De gemeente wil van de voormalige A9 een natuurlijke groene route maken. Via het centrum en Quatrebras Park fiets of wandel je straks zo de campus op. Aan het einde van het lint willen we dus iets speciaals doen, een sfeervolle bestemming creëren. De groene uitstraling zetten we voort op de campus. Het is bewezen dat groene werkplekken een gezonde uitwerking op werknemers hebben. En daar dragen we graag ons steentje aan bij. Ook de kantoren en de hallen aan de randen van de campus worden groen. Ze krijgen fraaie geveltuinen, zodat het geheel naar buiten toe ook een groene uitstraling heeft.’ 

Slim energie opslaan
‘Door de toename van het aantal online bestellingen én retouren, zien we de opkomst van stadslogistiek. Dit is een enorme puzzel. CLIC biedt uitkomst. Op een duurzame manier, want de campus krijgt een eigen duurzaam smart-grid. Door alleen gebruik te maken van elektrische voertuigen en de hiervoor opgewekte energie op een slimme manier op te slaan, kunnen we zelfs terug leveren aan het net. En daarmee bijdragen aan het oplossen van de nationale energieproblematiek. Of we gebruiken deze energie voor een mobiliteitshub met e-scooters, e-bakfietsen en elektrische auto’s voor de werknemers van de campus én de bewoners van Badhoevedorp.’ 

Diversiteit aan bedrijven en (flexibele) werkplekken
Op de campus komt een grote diversiteit aan bedrijven met evenzoveel verschillende expertises: denk aan vervoer, big data, energie, communicatie, planning en verpakken. Daarbij creëren we ruimte voor co-workingspaces, met flexibele kantoorruimtes en werkplekken. Hier kunnen Badhoevedorpers een plekje vinden om te werken en te vergaderen. Ideaal als je thuiswerkt en even wilt overleggen op CLIC! 

Eind 2022 worden de eerste gebouwen van de campus in gebruik genomen. Daarna wordt de rest gefaseerd ontwikkeld. Meer weten over CLIC, kijk dan op www.joinclic.nl.

De bouw is gestart!

De bouw van Quatrebras is gestart! En er zijn nog enkele woningen beschikbaar.
Bekijk het aanbod en meld je snel aan.

Ja, laat mij de woningen zien