24 november 2022
Geplaatst door TeamQuatrebras

Maar liefst vier kilometer lang wordt de nieuwe wandel- en fietsroute Het Lint. Waar eerst de oude A9 was, ontmoet oud en nieuw Badhoevedorp elkaar straks langs deze route waar natuur en water de boventoon voeren. Ideaal om veilig op de fiets de kinderen naar school te brengen of je boodschappen te doen.

Al duurt het natuurlijk nog even tot Het Lint is uitgegroeid tot dé groene hotspot van Quatrebras Badhoevedorp, gemeente Haarlemmermeer werkt hard aan dit unieke openbare, groene gebied. De contouren van Het Lint zijn al goed zichtbaar en sportieve hardlopers maken dankbaar gebruik van de meteraanduiding op de route. Hier laat je met plezier de hond uit en fiets je makkelijk met je (klein)kinderen over een van de mooie bruggen om te spelen of de eendjes te voeren. 

Van vangrailbankjes tot bijzondere flora en fauna
Stukken vangrail van de oude A9 doen nu dienst als vangrailbankjes waarop je de bijzondere flora en fauna langs Het Lint straks op je gemak kunt bekijken. Watercipressen werden eerder dit jaar al door de gemeente verplaatst van de Zeemanlaan naar Het Lint. En dankzij goede verlichtingsplekken worden de aanvliegroutes van vleermuizen en vogels hier volop gewaarborgd.

Veilig spelen en sporten in de Groene Kralen
Enthousiaste bewoners dachten mee over de invulling van de drie Groene Kralen; groene gebieden aan de oost-, west- en centrum zijde van Het Lint. Hier komen een speelplek voor de allerkleinsten en een Free Run Parcours voor sportieve Badhoevedorpers waar je via Het Lint makkelijk naar toe fietst.

Kortom Het Lint zorgt straks voor een unieke, groene wandel- en fietsroute waar huidige en nieuwe bewoners zich veilig van oost naar west Badhoevedorp kunnen verplaatsen. Meer lezen over Het Lint? http://bit.ly/3EZ3xJH

Enthousiast? 
Wil je ook wonen langs het Lint in Quatrebras? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Quatrebras, dan houden we je op de hoogte van toekomstig woningaanbod.