27 februari 2023
Geplaatst door TeamQuatrebras

Hartstikke druk zijn ze deze twee succesvolle recruiters én nieuwe bewoners van Quatrebras Park. Twee maanden geleden verhuisden ze naar hun mooie twee-onder-één-kapwoning in Quatrebras Park Quartier II en binnenkort vertrekken ze naar Azië om even bij te tanken. Ondanks alle drukte maken Sabine en Joel graag tijd vrij om te vertellen over hun keuze voor deze heerlijke plek.

Bij binnenkomst valt mijn oog gelijk op het geweldige kookeiland, duidelijk dé trots van Sabine en Joel die hier samen met hun zoontje Nathan van anderhalf sinds kort wonen. Joel is in Badhoevedorp opgegroeid en ter overbrugging huurden ze hier al tijdelijk een woning. ‘We zijn ook al best vaak verhuisd,’ vertelt Sabine. ‘Hiervoor woonden we op de Zuidas in Amsterdam maar daar werd het na de komst van Nathan toch wat krap. We wilden ruimer én groener wonen en werden gelukkig ingeloot voor deze fijne woning. De moeder van Joel woont bovendien gezellig een paar huizen verderop.’

Klaar voor de toekomst
Ondanks hun drukke banen kozen Joel en Sabine er bewust voor om alles zelf uit te denken en te realiseren, samen met de handige vader van Sabine. ‘Klussen is gewoon doen,’ lacht Joel. Niet zo gek dus dat de indeling op veel punten is aangepast. Door plaatsing van glazen schuifdeuren ontstond een mooie entree en lijkt de keuken breder. Er kwam een uitbouw inclusief speelkamer met schuifpui naar de tuin. ‘De badkamer met dubbele douche én groot ligbad was het grootste project,’ vertelt Joel ‘En op zolder zijn nu twee werkkamers. Al met al een hele klus. Dus onze vakantie komt precies op het goede moment.’

Duurzaam en energiezuinig wonen
Sabine en Joel hebben gelukkig geen last van de stijgende energiekosten met hun nieuwe nul-op-de-meter woning. Dankzij een moderne warmtepomp en voldoende zonnepanelen wordt niet alleen alle energie voor verwarming en verlichting opgewekt maar ook energie die nodig is voor huishoudelijk verbruik zoals de wasmachine en vaatwasser. Zo zijn de energielasten voor Sabine en Joel nihil, een fijne gedachte met het oog op de toekomst.

Leven in de brouwerij
‘Het is hier natuurlijk geen Amsterdam, maar daar zijn we in een kwartier als we de reuring van de stad willen opzoeken. Net als in Amstelveen en zelfs Haarlem,’ vertelt Sabine. Aan sportvoorzieningen geen gebrek en vanmiddag gaan ze Nathan al inschrijven voor een school hier in de buurt. ‘Er wonen hier gelukkig veel jonge gezinnen in deze rustige, ruime wijk,’ vervolgt Sabine ‘En we hebben al leuk contact met de buren.’

‘Op een afgeboord vingertopje na is onze verhuizing naar Quatrebras Park meer dan geslaagd,’ lacht Joel. Met vrienden en familie is daarom al geproost aan hun prachtige kookeiland. Op mijn slotvraag over de toekomst roept Joel enthousiast: ‘Wie weet verhuizen we over tien jaar nog naar een vrijstaande woning in Quatrebras’. 

Wil je net als Sabine en Joel ook groots wonen in Quatrebras Badhoevedorp?
Bekijk dan hier het actuele aanbod.