10 mei 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Zelfs op de vroege maandagochtend is het in Restaurant & Winebar Nobèl in Badhoevedorp al een komen en gaan van mensen. De tafels staan vol bloemen van de opening en mede-eigenaresse Britte Vaerewijck serveert als ware barista een perfecte Lavazza cappuccino. Hier werken mensen met hart voor de horeca, dat voel je meteen…

Mede-eigenaar Hartger Pen vertelt enthousiast over de intensieve verbouwing door  lokale aannemer DS Bouw waarbij echt aan alles is gedacht. De luxe boutique hotel uitstraling met frisgroene details zorgt deze ochtend al voor aanloop van nieuwsgierige dorpsbewoners. Inwoner van Badhoevedorp en ondernemer Pieter Gabes zag met de overname van het bestaande restaurant vorig jaar direct brood in de ontwikkeling van het compleet vernieuwde Nobèl. Net als Hartger en zoon Ruben Pen die in Badhoevedorp ook geen onbekenden zijn. Sinds 2019 runnen zij het succesvolle pop-up restaurant QBeach, op de plek waar voorheen de A9 lag. Daar kan jong en oud met de voeten in het zand gezellig borrelen en eten.

Franse keuken met Aziatische twist
Zoon Ruben schuift ook aan. Dankzij zijn studie aan de Hogere Hotelschool The Hague en  ervaringen in binnen- en buitenland kan hij niet wachten om van Nobèl een succes te maken. Zichtbaar trots vertelt Ruben: ‘In onze moderne Franse keuken met Aziatische twist zwaait chef-kok Youri Roos de scepter. Hij is voormalig chef-kok van Le Garage en deed ook ervaring op bij Bord’Eau en Ron’s Gastrobar. ‘Onze moderne menukaart ziet er daardoor veelbelovend uit.’ ‘Gasten kunnen bij ons rekenen op betaalbare, luxe gerechten.’ Zo wordt de forel met haringkaviaar in eigen keuken gerookt en vanuit een rokende stolp aan tafel gepresenteerd. Ook de Chef’s Ice Bucket van de dessertkaart is een spectaculaire ervaring aan tafel die te zien is op onze Insta nobel_badhoevedorp

Lokale samenwerkingen en een eigen wijnkelder
Extra trots zijn ze op hun eigen wijnkelder. Daar worden proeverijen georganiseerd en mag een mooie borrelplank natuurlijk niet ontbreken. Met vaste leverancier Wijnspectrum Lisse selecteerden zij 24 speciale wijnen uit verschillende landen en druivenstreken, vertelt Britte. De Kaaskamer uit Amsterdam levert bijpassende kazen en met het brood van Bakkerij Fort Negen weet je zeker dat het met de smaak wel goed zit bij Nobèl.

Ambitieuze plannen
Aan de voet van onze hoofdstad bloeit dus echt iets moois waardoor bewoners van Badhoevedorp en nieuwe woonwijk Quatrebras straks hun dorp niet meer uit hoeven. Naast verrassende lunch- en dinergerechten biedt Nobèl ook een uitgebreide cocktail- en borrelkaart voor het zonnige terrasgevoel. En er zijn zelfs plannen voor 12 boutique hotelkamers inclusief lekker ontbijt.

Klaar voor de toekomst
Volop kansen dus voor een mooie toekomst. Kansen waar deze enthousiaste horeca-ondernemers duidelijk oog voor hebben. ‘Want als je ’t niet ziet, houdt ’t op…’ aldus Hartger. Johan Cruijff had het niet beter kunnen verwoorden. Ze moeten weer door want de eerste gasten komen het schitterend aangeklede terras al op. Kussentjes, dekentjes echt aan alles is gedacht, dat zit voor de toekomst dus wel goed bij Nobèl!