22 december 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Recent heeft het College van B&W van de gemeente Haarlemmermeer voor twee van de drie deelplannen in het deelgebied Quatrebras Centrum het concept Beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Hierbij gaat het om de deelplannen Centrum West en Centrum Oost. In een Beeldkwaliteitsplan wordt vastgelegd hoe de woning en de ruimte eromheen eruit komen te zien. Dit zegt bijvoorbeeld iets over de architectuur. Voor deze twee deelplannen is gekozen voor een jaren ’30 sfeer waarmee het goed aansluit op de klassieke charme van de oudere buurten in Badhoevedorp. Deze charme wordt teruggebracht door te werken met onder andere dakoverstekken, erkers en veranda’s.

Voor ons is dit ook het startschot om te starten met de verdere uitwerking van de plannen. Dit start met de keuze voor een architect. Na een selectieronde is ervoor gekozen ENZO Architectuur de grondgebonden woningen te laten ontwerpen. De komende maanden gaat ENZO aan de slag met het maken van een ontwerp in de gekozen jaren ’30 sfeer, passend binnen het beeldkwaliteitsplan. Wij verwachten dat de grondgebonden woningen in deze deelplannen eind 2022 in verkoop gaan.

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van deze plannen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief >>