29 maart 2022
Geplaatst door TeamQuatrebras

Begin dit jaar startten de voorbereidingen voor de verhuizing van de eerste 3 bomen van de Zeemanlaan naar een plek in de buurt van de Dr. Sabelstraat, een nieuwe straat in Quatrebras Park.

Hier worden door gebiedsontwikkelaar AM nieuwe woningen gerealiseerd. Gemeente Haarlemmermeer liet een bomenexpert vooraf onderzoek doen, de wortels werden rond gestoken en de bomen gesnoeid. Afgelopen vrijdag was het tijd voor de officiële verhuizing van de eerste 3 moerascipressen. En dat bleek een pittige klus want elke boom met kluit weegt zo’n 23 ton!

Vanwege herinrichting  van de Zeemanlaan kunnen deze bomen niet op hun huidige locatie blijven staan. Dankzij uitgebreid onderzoek door de gemeente kunnen de in totaal 12 bomen gelukkig wel worden verplaatst. Zodra deze eerste 3 bomen goed aanslaan op hun nieuwe plek volgt later in het jaar de verhuizing van de andere 9 bomen. Via onze social media houden we jullie hier uiteraard van op de hoogte.

Geïnteresseerd in wonen in Quatrebras?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte wanneer een nieuwe fase in verkoop gaat.