26 april 2022
Geplaatst door TeamQuatrebras

Ze kunnen niet wachten tot het zover is, de 650 kinderen van De Rietveldschool in Badhoevedorp. Na de meivakantie betrekken ze dan eindelijk hun compleet vernieuwde schoolgebouw aan de Edisonstraat 3. Een geweldige plek waar ook alle juffen en meesters reikhalzend naar uitkijken.

Klaar voor de toekomst
Met het nieuwe gebouw is de Rietveldschool helemaal klaar voor de toekomst. Zo is het gebouw voorzien van zonnepanelen en is het zo goed als klimaatneutraal. Nieuw zijn ook de leerpleinen met werkplekken waar de kinderen fijn samen kunnen werken aan groepstafels en in alle rust zelfstandig kunnen werken in mooie huisjes. In de klassen maken de leerlingen zelf keuzes wat betreft de plek waarop ze gaan zitten per vak. Het ene vak kan samen, dus zit je aan de groepstafel, het andere vak vergt wat meer concentratie en kies je voor een zelfstandig werkplek. De leerkracht is de begeleider in deze keuzes zodat ieder kind een optimaal leerresultaat kan behalen.

Van boomhut tot groene patio’s
Ook op het geheel vernieuwde schoolplein voert het groen de boventoon. Zo is er een geweldige boomhut geplaatst en zijn er groene patio’s waar de kinderen in de pauzes heerlijk kunnen spelen.

Feestelijke opening
Op 11 mei betrekken de eerste leerlingen hun nieuwe klaslokalen. De officiële opening vindt dan ook plaats! Bekijk hier de website van de Rietveldschool. 

Enthousiast?
Ook enthousiast geworden over wonen in Badhoevedorp? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Quatrebras, dan houden we je op de hoogte van toekomstig woningaanbod.