12 januari 2023
Geplaatst door TeamQuatrebras

Gemeente Haarlemmermeer publiceerde onlangs de eerste resultaten van de online peiling Beeldkwaliteitsplan Centrum Midden. Bewoners konden zich afgelopen najaar uitspreken over de nieuwbouwplannen voor Badhoevedorp Centrum Midden. Dat hier dankbaar gebruik van werd gemaakt bleek wel uit de 628 deelnemers aan de online peiling. In het beeldkwaliteitsplan staan o.a. afspraken over de nieuwbouwontwerpen waaronder kleurgebruik en materiaalkeuze.

Belangrijkste uitkomst is dat bewoners een centrum willen met dorpse uitstraling die past bij de bestaande jarendertig-bouwstijl. “Een duidelijk signaal dat nog niet voldoende wordt teruggezien in de plannen van de ontwikkelaars maar inmiddels wel aan hen is overgebracht”, aldus Jurgen Nobel (Wethouder Woningbouw).
Bart Baltus van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp is blij met deze uitspraak van de wethouder. “Het begint erop te lijken dat de plannen die kant op bewegen en wij hopen dit  terug te zien in het Beeldkwaliteitsplan.” Goed nieuws dus voor Badhoevedorp.

Een uitgebreid verslag van de peiling Beeldkwaliteitsplan Centrum Midden lees je hier. Vermoedelijk neemt de gemeenteraad in 2023 een definitief besluit over het beeldkwaliteitsplan. Ondertussen werken AM, gemeente en andere partijen hard door aan de plannen om het centrum van Badhoevedorp nieuw leven in te blazen. 

Enthousiast over wonen in Quatrebras Badhoevedorp?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van toekomstig woningaanbod.