26 januari 2023
Geplaatst door TeamQuatrebras

In de gebiedsontwikkeling Quatrebras Badhoevedorp wordt op het oude A9 tracé een multifunctioneel gebied ontwikkeld met ruim 1200 woningen verdeeld over 3 deelgebieden: Quatrebras Park, Quatrebras Centrum en Quatrebras Dorp. Wij, gebiedsontwikkelaar AM, ontwikkelen de (koop) woningen in deze 3 deelgebieden. Daarnaast is er ruimte voor maatschappelijke voorzieningen, openbaar groen en winkels in een nieuw dorpscentrum.

Binnen Quatrebras Badhoevedorp zijn er tijdelijke initiatieven gestart waaronder Bar Restaurant Q-Beach, A9 pluk- en moestuinen, een voetbalveldje en de BMX baan. Deze tijdelijke voorzieningen gaan in de toekomst plaats maken voor met name woningbouw. 

Naast de ontwikkeling van (koop) woningen is er ook ruimte om blijvende voorzieningen te ontwikkelingen. 

Afgelopen oktober vroeg AM, door middel van een enquête aan geïnteresseerden welke voorzieningen ze missen in Badhoevedorp. Bijna 400 mensen gaven gehoor aan deze oproep en vulden de vragenlijst in.

Niet alle wensen zijn te realiseren binnen onze gebiedsontwikkeling. Bij het ontwikkelen van deze gebieden moeten wij rekening houden met verschillende regelgeving en afspraken. Denk daarbij aan wat mag en past binnen een bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan maar ook de laatste regelgeving van het bouwbesluit. Ondanks dat niet alles mogelijk zal zijn, is alle input even belangrijk voor ons. Zo weten wij welke wensen er zijn en delen we deze wensen ook met de gemeente.

Benieuwd naar de resultaten van deze enquête? De belangrijkste resultaten zijn verwerkt in een factsheet. Bekijk hier de factsheet.