31 januari 2023
Geplaatst door TeamQuatrebras

Volop feestelijkheden rond de Robert Kochstraat in Badhoevedorp want op zondag 22 januari is het Dr. Henriëtte Boas-straatnaambord officieel onthuld door wethouder Jurgen Nobel in bijzijn van familie, relaties en bewoners. 

Aan de gemeente-oproep om mee te denken over nieuwe straatnamen vernoemd naar belangrijke Badhoevedorpers werd volop gehoor gegeven. De straatnamen die er uitkwamen waren Joes Kloppenburghof, dokter Sabelstraat, Hendrika Eijken-Van ’t Hofstraat, dr. Henriëtte Boasstraat en Arie de Waardhof. Alle straten liggen aan de Robert Kochstraat.

Dr. Henriëtte Boasstraat
De naam Henriëtte Boas is meerdere malen genoemd. Zij was een markante docente aan het Haarlemmermeer Lyceum Badhoevedorp, bekende publiciste/schrijfster in de jaren ’60 en ’70 en betrokken bij het Nederlandse Jodendom. Alle nieuwe bewoners in de Dr. Henriëtte Boasstraat ontvingen na de onthulling haar biografie. 

Joes Kloppenburghof
Recenter is het verhaal van Joes Kloppenburg dat heel Nederland raakte. Hij was in 1996 slachtoffer van zinloos geweld. Toen hij in Amsterdam een groepje dronken mannen een jongen in elkaar zag trappen, greep hij in. Kappen nou! riep Kloppenburg. Vervolgens keert de groep zich tegen hem, werd hij zelf in elkaar geslagen en overleed hij op 26-jarige leeftijd. 

Dokter Sabelstraat
Zondag 29 januari onthulde de familie Sabel het bordje “dokter Sabelstraat” in aanwezigheid van wethouder Sedee en gemeenteraadslid Hans Spijker. Een eerbetoon aan een huisarts die middenin de samenleving stond en letterlijk zijn uiterste best deed voor het voortbestaan van Badhoevedorp. Zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog waarin zowel hij als Hendrika Eijken zich met tomeloze energie en gevaar voor eigen leven bleven inzetten voor de gemeenschap.

Quatrebras Badhoevedorp heeft er dankzij deze belangrijke Badhoevedorpers weer een aantal mooie straatnamen bij. 

Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen in Quatrebras Badhoevedorp.