13 april 2023
Geplaatst door TeamQuatrebras

Quatrebras Dorp; een nieuw te ontwikkelen wijk met een lommerrijk, tuindorp karakter aan de oostzijde van Badhoevedorp, waar nu de sportvelden liggen, moet in de toekomst de afronding gaan vormen van de gebiedsontwikkeling Quatrebras Badhoevedorp.

Om wonen in Quatrebras Dorp mogelijk te maken heeft de gemeenteraad in 2018 het bestemmingsplan Badhoevedorp Schuilhoeve vastgesteld. KLM heeft beroep ingesteld tegen dit besluit. De Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land, heeft na een tussenuitspraak in 2020 het bestemmingsplan op woensdag 14 december 2022 vernietigd. Dit betekent dat de geplande bouw van maximaal 700 woningen voorlopig niet door kan gaan.

Hoe nu verder? 
Zowel gemeente Haarlemmermeer als gebiedsontwikkelaar AM willen huizen bouwen in de nieuwe woonwijk Quatrebras Dorp. Ook de Raad van State erkent het belang van woningbouw, waarbij sprake moet zijn van een goed woon- en leefklimaat. Volgens de Raad van State is dit onvoldoende onderbouwd en is daarom het besluit vernietigd. Momenteel is de gemeente, samen met AM, de uitspraak van de Raad van State zorgvuldig aan het lezen en beraden zich op de volgende stap. De gemeente zal met een nieuw bestemmingsplan komen, waarin een goed woon- en leefklimaat in Quatrebras Dorp wordt aangetoond en onderbouwd. Dit betekent dat de ontwikkeling en bouw van de woningen in deze wijk met enige jaren vertraging opgepakt zal worden.

Blijf op de hoogte
Via onze website en nieuwsbrief houden wij je uiteraard op de hoogte van het belangrijkste nieuws en alle ontwikkelingen rondom Quatrebras Dorp.