27 januari 2020
Geplaatst door TeamQuatrebras

Sinds september 2019 heeft Badhoevedorp een eigen Pluk- en Moestuin op de locatie van de A9. De Pluk- en Moestuin is een gezamenlijk initiatief van Ronald de Vree en Ron Cordemeijer. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens de inspiratieavond in Badhoevedorp (februari 2019).

Ronald was al langere tijd bezig met zijn plan met een pluktuin voor Badhoevedorp. Kennissen van hem hebben de fruittuinen in Amsterdam West en in Osdorp is er ook al een tuin voor de buurt. 'Toen het stuk van de A9 vrijkwam wilde ik daar iets moois van maken. Een geweldig initiatief waar de buurt naartoe kan komen én die de A9 opvrolijkt de komende jaren.’ vertelt Ronald. 

Ron vindt het heerlijk om te tuinieren - ookal heeft hij er zelf niet heel veel verstand van. Daarom was het perfect dat hij bij het initiatief van Ronald kon aansluiten. 'Ik had nog geen heel uitgewerkt plan en was eigenlijk op zoek naar iemand om het samen mee te doen. En de moestuinen paste perfect in het plan van Ronald. We hebben tijdens de inspiratieavond onze koppen bij elkaar gestoken en van het een kwam het ander. Er zijn inmiddels 47 mensen die een moestuintje in Badhoevedorp hebben!' vertelt Ron trots.