Groen en duurzaam

In Badhoevedorp is van alles te beleven, terwijl je er tegelijkertijd ruimte en rust kan vinden. Heerlijk genieten én ideaal wonen. Het kan hier!

Verbindend groen
Quatrebras is een uitnodigende en toegankelijke plek voor huidige en nieuwe dorpsbewoners, met voorzieningen zoals een kinderboerderij, park, scholen, sportclubs en een modern dorpshuis. Samen met de huidige bewoners en ondernemers werken we aan het creëren van één dorp. Waar voorheen de A9 het dorp in tweeën splitste, vind je straks het Lint en de Groene Singel die dwars door Badhoevedorp lopen. Het Lint is een groene langzaam verkeersroute met op verschillende locaties groene verblijfsplekken en vormt dé verbinding tussen west en oost Badhoevedorp. Niet alleen het bestaande park, maar ook de nieuwe wijken en groengebieden buiten het dorp, zoals de Groene Zoom, worden met elkaar verbonden. Badhoevedorp vormt hiermee een belangrijke schakel in de natuurlijke verbinding tussen Amsterdam en Haarlem.

Energieneutraal
Energieneutraal betekent dat de woningen een energieprestatie (EPC) van 0 heeft. De woning wekt met zonnepanelen genoeg energie op voor het gebouw gebonden energiegebruik, zoals verwarming, ventilatie en verlichting. Dit zorgt voor lagere energielasten, én je kan bij een aantal banken tot € 15.000 extra hypotheekruimte krijgen. Met een energie neutrale woning in Quatrebras draag je bij aan een beter klimaat en milieu én heb je lagere energielasten.

Nul op de Meter
Nul op de Meter is het meest duurzame woonconcept van dit moment. Niet alleen alle energie die nodig is voor de gebouw gebonden installaties zoals verwarming, ventilatie en verlichting wordt door de zonnepanelen zelf opgewekt, maar ook de energie die nodig is om te voorzien in het huishoudelijk verbruik (denk aan wasmachine, vaatwasser etc.). De CO2 uitstoot en de energielasten zijn bij deze woning nihil. Hierdoor kan je bij een aantal banken tot € 25.000 extra hypotheekruimte krijgen. Een Nul op de Meter woning in Quatrebras heeft een 10 jaar Nul op de Meter garantie. Met een Nul op de Meter woning in Quatrebras draag je bij aan een beter klimaat en milieu én heb je lagere energielasten.

Duurzame leefomgeving
Wonen in Quatrebras is duurzaam wonen. Niet alleen de woningen zijn duurzaam, ook aan de leefomgeving wordt veel aandacht besteed. Een groene en duurzame omgeving draagt namelijk bij aan het woongenot! Badhoevedorp vormt een belangrijke schakel in de ecologische verbinding tussen Amsterdam en Haarlem. Aan de zuidzijde van het dorp ontstaat een nieuw groen recreatiegebied; De Veldpost. Ook zijn er op verschillende locaties in Quatrebras groene verblijfsplekken te vinden, zoals het Quatrebras Park, de prachtige groene lanen, de lommerrijke woonstraten en de Groene Zoom.

Duurzame woningen
De woningen in Quatrebras zijn zeer duurzaam en comfortabel. Geen ouderwetse gasaansluiting, maar een laag temperatuursysteem met individuele bodemwarmtepomp die zorgt voor vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer op alle verdiepingen. Eén van de meest solide en duurzame systemen van dit moment. Ook worden de woningen voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem voorzien van warmteterugwinning (ook wel WTW of balansventilatie genoemd) en hoogwaardige isolatie. En op de daken van de woningen worden zonnepanelen aangebracht. Een luxe en duurzaam installatieconcept! Afhankelijk van onder andere de ligging van de woningen zijn de woningen in Quatrebras dan wel energieneutraal dan wel Nul-op-de-Meter.