9 september 2020
Geplaatst door TeamQuatrebras

Het is je vast niet ontgaan dat er midden op het Lint grondbergen zijn gestort. Dit is de grond van werkzaamheden verderop in Badhoevedorp. Melvin en Tom hebben de handen in elkaar gestoken om een BMX-baan voor de jongeren uit het dorp te maken. ‘Met hulp van de jongeren zelf!’ vertellen de heren.

Een echt (cross)fietsdorp

Het idee is al een tijdje geleden ontstaan bij Melvin. ‘Vorig jaar zijn we gevraagd om mee te denken voor toffe tijdelijke initiatieven op het lint. Toen heb ik het idee van een BMX-baan ook ingestuurd. Als coach trainer van FC Badhoevedorp merk ik van dichtbij dat er voor de jongeren niet écht iets tofs te doen is in de buurt. Daar wilde ik verandering in brengen! Ik heb gevraagd wat hun leuk lijkt. Badhoevedorp is een echt fietsdorp en veel jongeren hebben van die kleine crossfietsen. Een BMX-baan sprak hen wel aan! Ik ken veel mensen uit Badhoevedorp die een eigen aannemersbedrijf hebben en graag wilde helpen. Toen de gemeente aangaf dat zij het ook zagen zitten, is het balletje gaan rollen.’

Ook Tom liep al even met het idee. ‘Ik heb het idee ook al een keer eerder geopperd. Vervolgens heeft de gemeente mij in contact gebracht met Melvin om de handen in elkaar te steken. Zelf ben ik fanatiek BMX-er en vanuit mijn vrijwilligerswerk bij Griffoen Outdoor (BMX-Amsterdam) heb ik veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van een BMX-baan. Ik heb een avondje wat geschetst en toen is het ontwerp voor onze baan eruit gekomen.’

Image not found

Samenwerking met heel het dorp

Maar Melvin en Tom doen het niet alleen. Naast hulp van lokale aannemers en de gemeente zijn er ook een aantal jongeren betrokken. ‘We hebben nu een groepje van tien à twaalf jongeren die actief betrokken zijn. Zij helpen ook met het aanleggen van de baan. De aannemers doen het grove werk met graafmachines en trilplaten, maar écht de vorm erin krijgen doen we met zijn allen met de hand. Zelfs de lokale brandweer is ingeschakeld om ons van water te voorzien! En weer een andere vader heeft al aangeboden om te helpen met het besturen van een graafmachine. Zo merk je maar weer hoe belangrijk én handig de korte lijntjes in het dorp zijn.’