8 februari 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Rogier en Chantal wonen nu nog in Nieuw-Sloten met hun zoon Levi van 3 en dochtertje Caidyn van bijna 2 jaar. Beiden zijn ze geboren en getogen in Amsterdam en hebben daar ook hun hele leven gewoond. In 2018 verhuisden zij naar hun volledig gerenoveerde eengezinswoning, met het idee dat het voor langere tijd zou zijn. ‘Wonen in een mooie nieuwbouwwijk dichtbij Amsterdam was voor ons wel een toekomstdroom. En dat vonden we sneller dan verwacht in Quatrebras Park!’

Een nieuw avontuur

Chantal: ‘Ik hield de ontwikkelingen rondom Badhoevedorp al langere tijd in de gaten en was daarom op de hoogte van het nieuwbouwproject Quartebras. Ik ken Badhoevedorp goed. Als kind heb ik er mijn zwemdiploma’s gehaald, ik heb een tijdje in Badhoevedorp gewerkt en we hebben er vandaag de dag vrienden en kennissen wonen. Toen de verkoop van Quartier II van start ging hebben we ons gewoon ingeschreven zonder ergens vanuit te gaan. De belangstelling voor het project was zo groot dat wij de kans klein achten in aanmerking te komen voor een woning. Wij waren dan ook zeer verrast toen we in juli vorig jaar een belletje kregen dat we een woning toegewezen hadden gekregen! Natuurlijk waren we direct enthousiast, maar ook beduusd. We woonde nog maar net in ons huis dat we helemaal naar ons eigen zin hadden gemaakt. Uiteindelijk hebben we er even over nagedacht en de knoop doorgehakt. We gaan een nieuw avontuur aan in Badhoevedorp!’

 

Toekomstbestendig voor het hele gezin

‘Quatrebras Park wordt echt een prachtige wijk. Vooral de bouwstijl sprak ons direct aan. Riante huizen in een modern jasje met een chique jaren ’30 look. Daarnaast komt er veel groen en water rondom de wijk. Er is goed over nagedacht en dat zie je straks ook terug in de gehele uitstraling. Ons huis is energieneutraal, wij hebben zonnepanelen op het dak en een individuele bodemwarmtepomp die ervoor zorgt dat ons huis ‘s zomers lekker koel is en in de winter aangenaam warm. Het zelfvoorzienend zijn scheelt een hoop geld én is heel toekomstbestendig. Dit is ook hoe wij eigenlijk in deze woning zijn gestapt. De komende jaren zitten we daar goed met zijn allen en kunnen we hier onze toekomst opbouwen!’ 

 

Dorps aan de stadskant

Dat Badhoevedorp ontzettend kindvriendelijk is hebben Rogier en Chantal ook ervaren. ‘Badhoevedorp kent vele fijne scholen en is het voor kinderen heerlijk om op te groeien. Onze zoon wordt in juli 4 jaar en gaat straks al in Badhoevedorp op school zodat hij alvast kan wennen en vriendjes kan maken. Zodra we hier wonen kunnen de kinderen heerlijk samen buitenspelen!’ Daarnaast ligt Badhoevedorp ook ontzettend centraal. ‘Je hebt echt alles in de buurt. Vooral met twee kinderen waardeer je het als alles wat meer om de hoek is! Alles viel gewoon mooi op zijn plek. We krijgen vaak de vraag waarom we Amsterdam verlaten, maar eigenlijk hadden we gewoon niet echt een goede reden om te blijven. In Quatrebras Park wonen we straks een beetje dorps, maar wel aan de stadskant.’