8 april 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Er is al langere tijd een wens voor een Medisch Centrum in Badhoevedorp. Met de ontwikkeling van het centrum van Badhoevedorp is er een plek gevonden. Het Rabobank-gebouw krijgt een nieuwe bestemming én vormt een prachtige plek voor het Medisch Centrum.

De Huisartsen Badhoevedorp, Back in Shape Fysiotherapie & Fitness en Benu Apotheek waren al even op zoek naar een nieuw gebouw. Zij zijn heel blij dat in het Rabobank-gebouw ruimte komt voor al hun zorgfuncties.    

Uitstekende samenwerking

In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer is ontwikkelaar AM bezig met de plannen voor het nieuwe centrum van Badhoevedorp. Een Medisch Centrum past daar goed bij. AM was in gesprek met de Rabobank over de aankoop van het gebouw en bedacht dat het gebouw heel geschikt zou zijn voor een Medisch Centrum. AM bracht Rabobank en Medisch Centrum met elkaar in contact én met succes!

Start verbouwing 

Het Rabobank-gebouw zelf wordt flink verbouwd. Zo krijgt het pand een jaren '30 sfeer, dat goed past bij de oudere buurten in het dorp. Uit de reacties via JouwBadhoevedorp blijkt dat Badhoevedorpers deze sfeer graag terugzien in het centrum. De sfeer past ook goed binnen de gebiedsontwikkeling. Ook krijgt het gebouw een extra verdieping zodat er genoeg ruimte is voor alle nieuwe functies en wordt het zo aangepast dat het duurzaam is. De verbouwing start rond de zomer en naar verwachting kan het Medisch Centrum een jaar later, in de zomer van 2022, open gaan. Daarmee is het een mooie start voor het nieuwe centrum van Badhoevedorp!