29 april 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Randy (40 jaar) en Shireen (40 jaar) wonen nu met hun dochter Danique (9 jaar) in Amsterdam Osdorp. Beiden wonen hun hele leven al in Amsterdam-West en zijn ook echte stadsmensen. Maar ze kijken erg uit naar het verhuizen naar Badhoevedorp. ‘Als je puur kijkt naar kindvriendelijk wonen, dan is Badhoevedorp ideaal. Daar kunnen kinderen makkelijk naar buiten en heerlijk op straat spelen. Dit is één van de redenen dat de ligging van Quartier II aan de rand van Badhoevedorp ons aansprak’ vertellen zij.

Feeling met de buurt

Waar Randy en Shireen nu wonen ontbreekt het nergens aan. Hun ouders wonen allebei dichtbij, de tram is om de hoek te vinden en er zijn ook allerlei winkels op loopafstand. Een echte reden om te verhuizen was er (in eerste instantie) dan ook niet. ‘Danique gaat in Badhoevedorp naar school, dus Badhoevedorp is niet geheel onbekend. Tijdens de corona periode zijn we vaker gaan wandelen en zo ook in Badhoevedorp. Het eerste opgeleverde deel van Quatrebras sprak ons enorm aan en naar aanleiding hiervan heeft Randy online meer informatie opgevraagd over fase 2 van dit project, puur uit nieuwsgierigheid.’ 

Verbouwen of verhuizen?

‘Wij wonen momenteel erg ruim met zijn drieën, hebben niets te klagen en hadden ook niet de intentie om te verhuizen. Wél waren wij aan het overwegen onze opbouw uit te breiden en eventueel de badkamer en/of keuken te vernieuwen. Tot wij plotseling en vooral onverwachts een belletje van de makelaar kregen dat wij waren ingeloot voor de woning waar ik ons voor had ingeschreven’ vertelt Randy. ‘We waren in eerste instantie uitgeloot, dus waren weer volop bezig met onze verbouwingsplannen en hadden de (eventuele) verhuisplannen weer uit ons hoofd gezet. Na het telefoontje van de makelaar moesten wij erg snel beslissen en in zo’n kort tijdsbestek was dat nog best een lastige keuze. Na wat wikken en wikken kwamen we samen tot de conclusie dat we deze kans niet konden laten schieten. Het (toekomstige) huis is prachtig qua architectuur en is weer iets groter dan onze huidige woning. De indeling van de kamers is praktischer opgezet en wij krijgen een stuk eigen grond waarop we een mooie tuin kunnen realiseren. Op dit moment delen we de binnentuin met onze buren. In de zomer erg gezellig, maar dat kan natuurlijk niet op tegen een eigen heerlijke ruime tuin. Uiteindelijk hebben wij dus gekozen om te verhuizen in plaats van te gaan verbouwen!’

Kindvriendelijk wonen

Ook voor Danique is het even wennen aan het idee dat zij gaat verhuizen, maar gelukkig heeft ze ruim een jaar de tijd om aan het idee te wennen. ‘Er wonen veel klasgenoten en vriendinnetjes van Danique in Badhoevedorp, dus dat maakt het samenspelen nóg makkelijker. De afgelopen jaren zijn er enkele leeftijdsgenoten en tevens vriendinnen van Danique uit de straat verhuisd, waarvan één zelfs naar Badhoevedorp. Het is voor haar straks dus ook een stuk gezelliger als ze in Badhoevedorp woont.’  

Amsterdam verlaten

‘We wonen straks aan een doorgaande weg en dat vinden we erg prettig. Hopelijk biedt ons dat als ‘echte stadmensen’ wat reuring. Aan de overkant van ons huis komt (naar alle waarschijnlijkheid) een mooi parkje, wat weer speelmogelijkheden voor Danique biedt. Ook al is het hemelsbreed maar 2 kilometer verder, het betekent toch dat we Amsterdam gaan verlaten. Gezien het feit dat we allebei geboren en getogen Amsterdammers zijn ligt dat soms nog wat gevoelig. Maar door de kleine afstand kunnen wij zowel profiteren van de faciliteiten van Badhoevedorp, alsook die van Amsterdam. Zo blijven we toch nog een beetje verbonden met de stad!’ eindigen Randy en Shireen.