6 juli 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Wie heeft ze nou niet, fijne herinneringen aan de speeltuin waar je op woensdagmiddag lekker buiten kon zijn en je niet kon kiezen tussen de schommel of de wip. Ze bestaan gelukkig nog steeds, dus ook in Badhoevedorp waar Sander Peters ons deze middag graag alles over verteld.

Speeltuinconsultant noemt ie zichzelf gekscherend want al 12 jaar is Sander nauw betrokken bij deze fijne, groene speelplek aan de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp. Zijn kinderen zijn de speeltuinleeftijd allang ontgroeid maar zoals dat gaat is er nog geen opvolging voor zijn functie en blijft Sander zich inzetten voor deze bijzondere plek waar ook een BSO, peuterspeelzaal en verenigingsgebouw ‘De Toverbal’ gestationeerd zijn. De speeltuin is dagelijks toegankelijk. Iets dat Sander alleen maar toejuicht want ‘onze toestellen moeten natuurlijk gewoon lekker veel gebruikt worden’ zegt hij lachend.

 

Opa Speeltuin
Vanaf een uurtje of elf houdt beheerder Ton alias ‘Opa Speeltuin’ een oogje in het zeil en zorgt hij o.a. voor de versnaperingen. Een rol die hem als rasechte Amsterdammer prima past. Niet zo gek dus dat er maar liefst 500 gezinnen uit Badhoevedorp en omgeving lid zijn van de speeltuin. Ook veel gezinnen uit Amsterdam maken dankbaar gebruik van de faciliteiten van ‘De Toverbal’ waar je voor een vriendenprijs een feestje of kinderpartijtje kunt organiseren en je je auto nog gratis voor de deur kunt parkeren.

 

Constant in beweging
Dankzij verschillende donateurs, onze leden en vrijwilligers blijft de speeltuin constant in beweging en worden er op deze groene buurtplek ook gitaarles, teken- en knutsellessen georganiseerd. Voor de voetballiefhebbers is er een pannaveldje en er zijn zelfs plannen voor plaatsing van fitness apparatuur. Om de gewenste reuring erin te houden is de speeltuin daarom altijd op zoek naar vrijwilligers om bijvoorbeeld een pannenkoekenfeestje te organiseren of het legendarische huttenkamp weer nieuw leven in te blazen.

 

Op de agenda voor deze zomer

Genoeg zomerse activiteiten op de agenda. Zo zal - aldus Sander - op zonnige dagen zeker het populaire springkussen weer worden opgezet. Maar ook voor tennisles door Sacha Schepers, kun je deze zomer op het speeltuinterrein terecht. Houd de agenda op de website dus zeker in de gaten.

Aan Sander zal het niet liggen die staat open voor elk initiatief, want hoe meer speeltuin-reuring hoe beter. Zeker langs- gaan dus deze zomer!