12 juli 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Het zijn zomaar wat enthousiaste reacties van toekomstige bewoners Maurice en Esther op onze vraag waar ze nou het meest naar uitkijken als ze straks in Quatrebras komen wonen.

Maurice komt oorspronkelijk uit Friesland en Esther fietste vroeger vanuit haar geboorteplaats Velsen zo naar het strand. Met hun 2,5 jaar oude dochtertje Isabelle wonen ze nu nog in Amsterdam West, maar daar komt binnenkort verandering in. 

Quatrebras - best of both worlds

Ze liepen al langer met het plan hun appartement te verruilen voor een huis met een tuin ergens tussen Amsterdam en Haarlem. Maar de onmogelijke huizenprijzen van dit moment weerhielden hun ervan. Esther werkt als product manager bij Ouders van Nu in Amsterdam. Maurice is als architect sowieso geïnteresseerd in alles wat met nieuwbouw te maken heeft. Een autoritje door Badhoevedorp bracht hen op Quatrebras, dat eigenlijk gelijk heel goed voelde.

Onverwacht telefoontje

Een weekend lang verdiepten ze zich in het project en besloten uiteindelijk de sprong van inschrijving te wagen. De teleurstelling was dan ook groot toen ze in eerste instantie werden uitgeloot. Maar begin mei kwam er toch een onverwacht telefoontje dat de woning van hun voorkeur alsnog beschikbaar was.

Een royale woonkeuken dankzij de uitbouw

De kogel was snel door de kerk en de bouwplannen werden besproken. ‘Dankzij een uitbouw op de begane grond creëren we een royale woonkeuken aan de achterkant en komt ons woongedeelte aan de voorzijde’, vertelt Esther. Deze tip kreeg zij van de makelaar die zelf ook in Quatrebras woont en goede ervaringen heeft met deze andere indeling.

Gevoel van vrijheid

Het afgelopen Corona jaar deed Maurice en Esther extra beseffen dat hun woonruimte in Amsterdam West toch wel beperkingen kende. ‘We missen de vrijheid waarmee we zelf zijn opgegroeid en gunnen dit ons dochtertje natuurlijk ook’, eindigt Esther haar verhaal. Vandaar dat ze niet kunnen wachten om in Badhoevedorp te komen wonen en Isabelle straks heerlijk vanuit de tuin in de buurt kan gaan spelen.