12 juli 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

De bloemencarriëre van Bert Van Poelgeest heeft een werelds karakter. Want wie kan er nou zeggen dat hij voor grote bruiloften in London of LA dagenlang mocht bloemschikken of de meest bijzondere boeketten verzorgde voor sterren als Nana Mouskouri en events als het WK-skiën? Bert van Poelgeest deed het allemaal en streek uiteindelijk neer in Badhoevedorp.

En dat bleek 33 jaar geleden een gouden zet want Badhoevedorp is high class en de kwaliteit, service en het persoonlijk contact van Bert en zijn collega’s bleef dan ook niet onopgemerkt. Al snel wisten particulieren maar ook bedrijven hun weg naar Van Poelgeest te vinden.

Vroeg uit de veren voor duurzame kwaliteit

‘Onze bloemen zijn FFP gecertificeerd en komen uitsluitend van kwekers die aan hoge eisen voldoen als het gaat om mens en milieu’ vertelt Bert trots. ‘Om die kwaliteit te waarborgen is het drie keer per week vroeg uit de veren om rechtstreeks in Aalsmeer en Rijnsburg de pareltjes op bloemengebied zelf op de klok te kopen’ vervolgt Bert enthousiast zijn verhaal. Zijn voorkeur gaat uit naar lange, luxe bloemen en het liefst Hollands geteeld.

Mond-tot-mond reclame daar draait het om

Ook veel bedrijven van buiten Badhoevedorp bestellen hun bloemen graag bij Van Poelgeest. Zelfs voor een plantenabonnement op kantoor weten grote en kleine bedrijven zijn adres te vinden. Vaak dankzij mond-op-mond reclame waardoor Bert zelfs in Huis ter Duin de bloemversieringen mocht verzorgen en dat doet hij natuurlijk niet alleen. Inmiddels bestaat zijn team o.a. uit maar liefst 6 enthousiaste bloembinders.

Win een plukboeket met de PubQuiz Badhoevedorp

Vanaf 1 juli staat er weer een nieuwe pubquiz online. Ook Bert leverde hiervoor wat leuke vragen aan waar iedere Badhoevedorper het antwoord wel op weet. Doe zeker mee want wie weet win jij wel een geweldig Van Poelgeest plukboeket t.w.v. € 35,-- of een van de andere mooie prijzen.

Op onze slotvraag naar zijn gouden, groene tip antwoordt Bert dat het bekende schuin afsnijden en een schone vaas het belangrijkste zijn, net als het zakje Chrysal dat je standaard meekrijgt bij zijn boeketten. ‘En géén druppeltje chloor wat veel mensen zeggen.’

We geloven Bert direct, want iemand die zo gepassioneerd vertelt over zijn vak dat is - net als zijn bloemen - toch het mooiste dat er is.