19 juli 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Met nu al 60 aanmeldingen gaat het inmiddels beroemde hockey-zomerkamp van Klaver Kinderhockey sowieso door. Wil je meedoen, dan moet je er snel bij zijn want in de laatste week van de schoolvakantie worden 100 kids weer getrakteerd op een onvergetelijke week vol te gekke activiteiten. Oprichter Karel Klaver vertelt er graag meer over.

We spreken Karel de dag nadat Oranje werd uitgeschakeld door Tjechië. Met 132 interlands voor het Nederlands Hockeyelftal op zijn naam weet Karel precies hoe dat voelt. Want naast (zilveren) medailles tijdens de Olympische spelen en WK pakte ook hij natuurlijk weleens zijn verlies.

Meer bewegen
Inmiddels is Karel vader van drie kinderen en richtte hij ruim 10 jaar geleden Klaver Kinderhockey op. ‘Kinderen zitten tegenwoordig veel te veel stil’ aldus Karel. ‘Meer bewegen is goed voor hun ontwikkeling.’ Vandaar dat hij zijn ervaring als hockeyer, trainer én vader graag omzet in lessen voor jonge kinderen en dat kan dus al vanaf 3 jaar.

De Panasj methode
Klaver Kinderhockey maakt vol trots gebruik van de bekende Panasj Methode waarbij de hersendelen van kinderen heel goed leren samenwerken. En dat is niet alleen essentieel om goed te bewegen maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden zoals lezen, rekenen en schrijven.

Plezier in het spel staat natuurlijk voorop
Want inmiddels sporten er al meer dan 350 kinderen in vier verschillende steden bij Klaver Kinderhockey. En met de komst van nieuwbouwwijk Quatrebras breidt zich dit vast nog verder uit.
Vanuit zijn netwerk trekt Karel regelmatig nieuwe trainers aan, die zelf vaak op hoog niveau gehockeyd hebben en/of pedagogisch zijn opgeleid.  

Via levend stratego naar het grote finalespel
Terug naar het zomerkamp waar zeker niet alleen gehockeyd wordt en voor 10-14 jarigen zelfs een Tophockeykamp wordt georganiseerd. Daar brengen trainers met internationale ervaring de kids hun allernieuwste technieken bij. Tussendoor is er genoeg vrije tijd, een lekkere lunch en het altijd populaire spel Levend Stratego. Uiteraard wordt er afgesloten met een finalespel compleet met eigen tenues, scheidsrechters en natuurlijk een officieel volkslied vooraf.

Zijn kids zijn inmiddels pubers waarvan de oudste het liefst salto’s draait op de trampoline, Melle is gaan voetballen en jongste dochter Livia naast ritmische gym gelukkig ook is blijven hockeyen. ‘Een meer dan sportief gezin kun je wel zeggen, dus… missie meer dan geslaagd!’ sluit Karel lachend af.

Kijk voor meer informatie op: www.kinderhockey.nl

Aanmelden voor het zomerkamp kan via deze pagina