13 september 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Getipt door een collega ga ik net na de vakantie langs bij Dennis Delicious aan het Lorentzplein in Badhoevedorp. Om een klein uurtje later met een tas vol lekkers weer naar buiten te gaan. Hier werken duidelijk mensen met smaak die precies weten waar iedereen behoefte aan heeft zo vlak na de vakantie.

Het is een komen en gaan bij Dennis en Daniëlle. De een komt voor een kop koffie de ander met de kleinkinderen voor het wekelijkse plakje kaas. Dennis neemt voor iedereen de tijd. ‘Dat is belangrijk hier in Badhoevedorp, het persoonlijke contact.’ Tussendoor geeft Dennis zijn bijzondere kazen vast een mooie plek in de vitrine want het werk gaat natuurlijk gewoon door.

De smaak van Badhoevedorp
‘Bij ons thuis ging het altijd over eten en drinken’ vervolgt Dennis zijn verhaal. ‘Mijn ouders hadden een kaasspeciaalzaak in het dorp en mijn vader zit nog steeds in de wijn.’ Vandaar deze passie. Het leukste is het om klanten te blijven verrassen. Kom je net terug uit Frankrijk dan hebben wij Franse tomaten in alle kleuren en maten. At je in Italië een geweldige salami? Die hebben wij net binnen net als de worsten van het bekende Amsterdamse merk Brandt & Levie. 

Spaanse Pata Negra en Serranoham uit Amsterdam
Een Spaans familiebedrijf uit Amsterdam levert de hammen die live in de zaak te drogen hangen. ‘De lekkerste Pata negra en serranoham hangt hier 18 maanden in de winkel waarna ie wordt schoongemaakt en zo bereid dat de ham gesneden kan worden voor onze klanten.’ Een bezoek aan Dennis Delicious is zo elke keer een belevenis. 

Groots wijnassortiment
Ook op hun wijnassortiment zijn Dennis en Daniëlle meer dan trots. Hardlopers zijn de rose wijnen uit de Provence MIP, AIX rose en sinds kort ook de Fleur de L’Amaurigue rosé van familie De Groot. ‘Maar ook de Spaanse Rioja Barón de Ley Reserva is een absolute aanrader’ aldus Dennis. 

Santé op zoveel lekkers
Nieuwe klanten uit Quatrebras weten Dennis Delicious inmiddels ook te vinden en zijn blij verrast met zoveel lekkers gewoon om de hoek. Heb je iets te vieren? Dan is de Dennis Delicious Plank met 21 verschillende borrel-verrassingen natuurlijk ideaal. ‘Dat is nou echt hoe wij over eten en borrelen denken, voor iedereen wat wils… ‘

Ter afsluiting maak ik een foto. Waarbij Dennis zijn alom bekende petje helaas niet op mag van Daniëlle maar ze samen trots en breedlachend ook nog vertellen dat er een webshop in de maak is zodat heel Nederland straks kan genieten van hun assortiment. Zeker even langs gaan dus bij deze helden uit Badhoevedorp…. 

https://dennisdelicious.nl/