8 oktober 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Binnenkort start de sloop van het huidige Rabobank-gebouw in Badhoevedorp om plaats te maken voor een splinternieuw Medisch Centrum. Over deze ambitieuze plannen praat ik met André van Es van Huisarten Badhoevedorp die samen met de andere huisartsenpraktijken eind volgend jaar hoopt te verhuizen naar hun nieuwe locatie middenin het centrum.

Al vijftien jaar is André van Es met veel plezier huisarts in Badhoevedorp waarbij het afgelopen corona-jaar natuurlijk behoorlijk impactvol was. ‘Fijn om op zo’n moment te kunnen sparren met mijn collega’s en onze patiënten op die manier van de beste zorg te kunnen voorzien’, blikt André terug. Samen met vijf andere huisartspraktijken is hij nu nog gevestigd aan de Pa Verkuijllaan in Badhoevedorp waar ze duidelijk uit hun jasje groeien. Het nieuwe medisch centrum komt dan ook als geroepen. Zeker nu ook nieuwe bewoners van Quatrebras zijn praktijk weten te vinden. 

Alles onder één dak
Ook huisarts W.J. Vaarkamp neemt straks zijn intrek in het nieuwe medisch centrum waar verder nog fysio-fitness praktijk Back in Shape en Benu Apotheek Badhoevedorp zich vestigen. Daarnaast maken een psychologen- en dermatologen praktijk het medisch aanbod compleet. ‘Voordeel van gezamenlijke praktijken is dat we het maken van bijvoorbeeld hartfilmpjes en het checken van longfuncties ook allemaal op locatie kunnen uitvoeren’, vervolgt André zijn verhaal. ‘In samenwerking met de fysiotherapeut houden we bijvoorbeeld ook een speciaal schouder-spreekuur waar ter plekke een echo wordt gemaakt en direct een eventuele injectie kan worden gezet. Dat scheelt voor patiënten natuurlijk enorm veel tijd. 

Duurzaam en in stijl met de omgeving
Architectenbureau Mastenbroek heeft bij zijn ontwerp van het nieuwe medisch centrum goed gelet op de omgeving met een stijlvolle 30-jaren-look als gevolg. Ook qua duurzaamheid zal het nieuwe centrum straks aan alle eisen voldoen. In de tweede helft van oktober start de sloop waarbij alleen de benedenverdieping blijft staan en het gebouw vervolgens een geheel nieuwe indeling met een extra verdieping krijgt. Eind volgend jaar hopen André en zijn collega’s het centrum te kunnen betrekken. 

Focus op persoonlijk contact
Op onze slotvraag waar hij zich na de verhuizing het meest op verheugt, antwoordt André dat het natuurlijk heerlijk is om vanuit zo’n fantastisch nieuw medisch centrum je praktijk te mogen runnen. ‘Maar vast dat onze assistenten de meeste profijt gaan ervaren.’ ‘Zij zijn inmiddels met z’n 12-en en we gunnen hen natuurlijk alle ruimte om het zo belangrijke eerste contact met onze patiënten zo goed mogelijk te onderhouden. Dat staat dan ook bovenaan ons verlanglijstje’, sluit André af. Een bijzonder en mooi streven - lijkt ons - waar alle inwoners van Badhoevedorp straks hun voordeel mee doen. 

Geïnteresseerd in wonen in Quatrebras?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief dan ben je altijd als eerste op de hoogte wanneer een nieuwe fase in verkoop gaat.

https://huisartsenbadhoevedorp.nl/