25 oktober 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Bijzonder aan Badhoevedorp is het grote aantal sportclubs en -verenigingen op het aantal inwoners. Van fitness en tennis tot yoga en padel. Badhoevedorp heeft het! En ook een atletiekvereniging. Dankzij de nieuwe toegang over de Schipholweg breekt voor Atletiekvereniging Badhoevedorp een nieuwe tijd aan. Met de officiële opening van atletiekbaan Veldpost op 30 oktober a.s. hoopt voorzitter Jan Mulder zijn geliefde sport weer toegankelijk te maken voor de jeugd. Hij vertelt ons graag meer over deze plannen.

Jarenlang lag atletiekbaan Veldpost echt weggestopt en moest men behoorlijk omrijden om er te komen. Lastig bereikbaar dus en onvindbaar voor onbekenden. Dat was dan ook de reden waarom met name de jeugd gedwongen moest uitwijken naar andere verenigingen. Als het aan voorzitter Jan Mulder ligt komt hier gauw verandering in.

Open dag - zaterdag 30 oktober a.s.
Op de officiële opening hebben ze lang moeten wachten maar nu de toegangsweg open is, is de atletiekbaan vanuit het dorp weer goed toegankelijk. Gelijk een mooi moment voor een open dag waar iedereen welkom is om alle atletiek-onderdelen zelf uit te proberen en er die middag bovendien leuke activiteiten te beleven zijn.

Start jeugdtrainingen
Begin november staat jeugdtrainster Corinne in de startblokken om jongens en meiden van 8-11 jaar op dinsdag en vrijdag van 17:00-18:00 uur atletiektraining te geven. Naast hardlopen staan ook speerwerpen, ver- en hoogspringen en kogelstoten op het programma. Tijdens de open dag kunnen kinderen hier gelijk al kennis mee maken.

Plezier en gezelligheid voorop
‘Om lid te worden hoef je echt geen Daphne Schippers te zijn’ laat Jan lachend weten. Iedereen is welkom bij Atletiekvereniging Badhoevedorp waar plezier en gezelligheid duidelijk voorop staan en je echt geen superatleet hoeft te zijn. ‘Dus ook de 50-plussers die denken nog geen 100 meter te kunnen hardlopen verwelkomen we graag. Mede dankzij ons fijne clubhuis zijn er ook al veel mooie vriendschappen ontstaan.’ Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretaris@avbadhoevedorp.nl maar volgen op Facebook kan natuurlijk ook.

In de achtertuin van Quatrebras
‘Dankzij de nieuwe toegangsweg ligt atletiekbaan Veldpost voor bewoners van Quatrebras Park straks praktisch in hun achtertuin,’ laat Jan enthousiast weten. Een meer dan goede reden om 30 oktober a.s. met het hele gezin even langs te gaan en kennis te maken met alle gezellige, sportieve facetten van Atletiekvereniging Badhoevedorp.

Meer informatie over Atletiekvereniging Badhoevedorp >>