19 december 2022
Geplaatst door TeamQuatrebras

Al 20 jaar is gebiedsontwikkelaar AM de motor achter inspirerende en duurzame leefomgevingen die continue in ontwikkeling zijn. Vanuit dat oogpunt is AM de werkgroep AM Kids gestart met als doel kinderen (nog) meer te betrekken bij het verhuizen naar een nieuwe woonomgeving. Chris Moser en Stephanie van Orsouw duiken hiervoor in de belevingswereld van tieners (11-18 jaar) en zijn op zoek naar ‘jonge ‘woonexperts’ voor een brainstormsessie in de kerstvakantie.
 

‘Ooit verhuisde ik zelf als veertienjarige - start Chris haar verhaal – en ik vond dat best lastig.’ Dat ze daarin niet de enige is, blijkt wel uit de eerste gesprekken die Chris met kinderen voert over verhuizen naar een nieuwe woonomgeving. Die verhuisbeleving brengen Chris en Stephanie namens AM Kids in kaart met als doel de ontwikkeling en oplevering van een nieuwbouwwoning nog beter aan te laten sluiten op de behoeften van een gezin. Want voelt je kind zich snel thuis dan vergroot dat het woongeluk voor iedereen. 

Vergeet je kinderen niet
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt heel wat kijken. Logisch dat je in alle hectiek dan wat minder stilstaat bij de verhuisbeleving van je kinderen. ‘Maar ze er vanaf het begin  bij betrekken heeft echt voordelen,’ aldus Chris. ‘Neem hun onzekerheden weg met zaken waar je zelf grip op hebt’ is dan ook haar tip. ‘Laat ze vast de ideale indeling maken voor hun kamer of ga samen op zoek naar de perfecte kleur voor op de muur. Kleine dingen die zorgen dat kinderen zich snel op hun plek voelen in jullie nieuwe huis.’

Kinderen als woonexpert
Hoe AM kan zorgen dat iedereen zich snel thuis voelt, dat horen we dus ook graag van kinderen. Is jouw gezin al eens verhuisd of zijn er verhuisplannen? Dan is dit een mooi moment om je kinderen als jonge ‘woonexperts’ mee te laten denken over hun verhuiservaringen. ‘Wat vinden zij belangrijk, leuk of juist ontzettend stom aan verhuizen. Hoe ziet hun ideale woonplek eruit? Wat is daar te doen? Wie wonen er nog meer? Allemaal antwoorden die voor ons heel waardevol zijn,’ laat Chris tot slot weten.

Brainstorm mee in de kerstvakantie
Quatrebras Badhoevedorp doet ook mee aan dit unieke onderzoek waarvoor Chris tijdens de kerstvakantie een brainstormsessie organiseert. Iedereen tussen de 11 en 18 jaar kan hieraan meedoen. Voor lekkere snacks en drinken wordt uiteraard gezorgd. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom.


Wat               Brainstorm “Word jij onze jongste Woonexpert?”
Wie               Kids tussen 11 en 18 jaar 
Waar             Informatiecentrum boven QBeach, Sloterweg 151 
                      Badhoevedorp
Wanneer      Woensdag 4 januari van 14:30-16:30 uur

Meld je nu aan!
Lijkt het jouw kind leuk om mee te denken over de ideale woonplek? Meld hem/haar dan aan voor de brainstorm op 4 januari a.s. Stuur Chris een mail via: chris.moser@am.nl en laat weten hoe oud je kind is en wie er meekomt. Ook al je vragen kun je aan Chris mailen. Zien we je dan?