31 januari 2024
Geplaatst door TeamQuatrebras

Duurzaam en groen wonen in de Randstad is geen luxe meer, maar een must. Terwijl steden meer verdichten, groeit de behoefte aan ruimte, natuur en een duurzame leefwijze. In Quatrebras Park in Badhoevedorp speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol. Met 555  woningen, waarvan vele reeds gerealiseerd, introduceert Quatrebras een frisse visie op eigentijds en duurzaam wonen. Niet alleen in de woningen zelf, maar ook in de leefomgeving is ruimte voor groene keuzes. In deze blog nemen we een kijkje in de duurzame en groene aspecten van deze unieke woonwijk, op steenworp afstand van Amsterdam.

Energieneutraal wonen

In Quatrebras Park gaat innovatie hand in hand met duurzaamheid. Van huizen die meer energie opwekken dan ze gebruiken tot het toepassen van verschillende soorten planten om biodiversiteit in de openbare ruimte te stimuleren. Een belangrijk aspect van duurzaam wonen in Quatrebras Park is het feit dat de woningen gebouwd zijn in lijn van of in de meeste gevallen zelfs beter dan de BENG criteria (energielabel A+++). Dit betekent dat er slim wordt omgegaan met energie door middel van superieure isolatie en installaties die hun energie halen uit hernieuwbare bronnen, zoals de zon (zonnepanelen) en aardwarmte (aardbodemwarmtepomp). Kiezen voor een huis hier is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw energierekening.

 

Verbindend groen

Badhoevedorp vormt een belangrijke schakel in de ecologische verbinding tussen Amsterdam en Haarlem. De nieuw aangelegde groengebieden in Quatrebras Park, zoals het park, verrijken de ecologische structuur van de omgeving, waardoor het een aantrekkelijk gebied is én blijft voor dieren en een landschappelijke uitstraling geeft. In Quatrebras zelf nodigen het park, de mooie groene lanen en de woonstraten uit tot ontspanning en verbinding. Het Lint, als groene route, verbindt de diverse nieuwe en oude delen van het dorp en stimuleert sport en spel. 

 

Woningtypen Pavot en Ancolie

In het kader van duurzaamheid blinken woningtypen Pavot en Ancolie uit.

Deze ruim opgezette, royale woningen met grote kavels worden omringd door groen en grenzen aan het water. Daarnaast hebben beide woningtypes een A+++ energielabel als bewijs van hoogwaardig duurzaam energiegebruik. Met een A+++ label is de woning volledig energieneutraal en wekt de woning evenveel energie op als de woning verbruikt. Zo zijn de huizen uitgerust met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie voor topprestaties in energiebesparing, vloerwarming op alle verdiepingen en een eigen bodemwarmtepomp die zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Dit garandeert een comfortabel en constant binnenklimaat het hele jaar door, op een manier die zowel energiebewust als kostenefficiënt is.

 

Kortom: wonen in Quatrebras Park Badhoevedorp is een unieke kans voor de milieubewuste en randstedelijke bewoner.  Geïnteresseerd in een duurzaam thuis? Ontdek meer over wonen in Quatrebras op de website of neem contact op voor meer informatie over de laatste woningen in Quatrebras en begin het pad naar een duurzame toekomst.