14 maart 2024
Geplaatst door TeamQuatrebras

Het moment waarvan we wisten dat die zou komen, is hier. QuatreBeach gaat verhuizen! Het familiebedrijf, gevestigd op de tijdelijke locatie aan de Sloterweg, heeft een nieuwe plek gevonden in het gemaal Lynden aan de Akerdijk in het naastgelegen dorp Lijnden, aan de rand van Badhoevedorp. Wij brachten een bezoek aan het pand en spraken eigenaar Hartger Pen over zijn grootse plannen op deze prachtige plek.

Een parel in Lijnden

Na een lange zoektocht naar een nieuwe locatie werd Hartger benaderd door de eigenaar van voormalig restaurant Bij Qunis. Hartger vertelt: “Het pand kwam beschikbaar omdat hij zijn restaurant ging sluiten. Aan mij werd gevraagd of we interesse hadden. Vanaf het eerste bezoek aan het pand waren we dolenthousiast. Het pand heeft alles wat we zochten. We zijn er ongelofelijk blij mee.”

Bij aankomst werd ons meteen duidelijk dat Hartger een parel in handen heeft. Het pand is een cultuurhistorisch rijksmonument van ca. 175 jaar oud. Vanuit de buitenzijde is dat terug te zien in de rijk gedecoreerde gevels en (glas in lood) ramen. De ruimte waar het restaurant in komt is flink. Het biedt ruimte voor 165 zitplaatsen en een prachtig uitzicht over de Ringvaart. En dat is nog niet alles! Hartger neemt ons mee naar alle verborgen ruimtes van het pand, waaronder het gemaal: “Het gemaal is lang niet toegankelijk geweest voor publiek, ontzettend zonde! De pompen zijn medeverantwoordelijk geweest voor de drooglegging van het Haarlemmermeer en dus van grote waarde. Inmiddels werken de pompen niet meer, maar dat maakt ze niet minder bijzonder. Ik zie het voor me om de nieuwe locatie in te zetten als fotoshoot locatie en ik kan er misschien in de toekomst bijvoorbeeld rondleidingen organiseren voor basisschoolleerlingen.”


QuatreBeach blijft een plek voor iedereen

Buiten dat QuatreBeach gaat verhuizen naar de rand van Badhoevedorp zal er voor de rest niks veranderen. De naam blijft hetzelfde en het restaurant blijft een laagdrempelige ontmoetingsplek. “De deuren staan wagenwijd open voor jong en oud. We bakken pannenkoeken voor tijdens een kinderfeestje, de appeltaart staat klaar voor wielrenners en ook de hond is welkom. En hoe heerlijk zou het zijn om in de zomer neer te ploffen op ons terras met een koud drankje?’ vertelt Hartger.

Ook de stijl van het huidige QuatreBeach gaat mee naar de nieuwe plek. Samen met Enzo Architecten is een prachtige tekening gemaakt. Er wordt gewerkt met natuurlijke materialen en verhogingen zodat straks vanuit alle hoeken van het restaurant het mooie uitzicht op de Ringvaart te bewonderen is. Ook komen er verschillende speelruimtes voor kinderen, zowel binnen als buiten. Hartger maakt zich geen zorgen over de vraag of vaste gasten het restaurant nog zullen bezoeken: "De nieuwe locatie biedt tal van voordelen, waaronder een prachtige ligging aan het water. Met slechts 8 minuten fietsen en maar liefst 60 parkeerplekken ter beschikking, blijft de nieuwe plek goed bereikbaar voor onze gasten. Voor sommige gasten uit Quatrebras is de nieuwe locatie zelfs dichterbij."

De grote opening

Op 1 mei staat de grote opening van de nieuwe plek gepland. Tot die tijd moet er nog even flink geklust worden. Hartger kan niet wachten om de deuren te openen: “De eerste partijen staan al gepland voor deze maand, nog voordat we open zijn! Al meerdere vaste gasten zijn langsgekomen om een kijkje te nemen en iedereen is razend enthousiast over de mogelijkheden die de nieuwe locatie biedt. Daarnaast betrekken we de omwonenden graag bij onze plannen. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in en hopelijk gaan we vele succesvolle jaren beleven op deze plek.” En de locatie aan de Sloterweg? Deze blijft voorlopig gewoon open, maar krijgt een andere kaart.