24 juni 2019
Geplaatst door TeamQuatrebras

Badhoevedorp is zoals de naam al zegt: een dorp. Groene lanen en straten slingeren door het dorp met mooie tuinen en veel kinderen op de fiets. Veel Badhoevedorpers kennen elkaar, zeggen gedag, maken een praatje bij de groenteboer en supermarkt. Een groen dorp, in de luwte van Amsterdam.

De verandering
Door de omlegging van de A9 krijgt Badhoevedorp zijn hart terug. Met een vernieuwd centrum, het groene lint dat de delen van het dorp met bomen en water verbindt en prachtige nieuwe woonbuurten wordt Badhoevedorp weer de populaire buitenplaats van Amsterdam. Groots wonen op fietsafstand van het centrum van de hoofdstad.

Bereikbaar
Er zijn uitstekende, snelle busverbindingen met Amsterdam. Het centrum is ook met de fiets bereikbaar, maar van de drukte daar, merk je hier gelukkig niets.

Fijne winkels
Badhoevedorp heeft straks een nieuw winkelcentrum met drie supermarkten. Je vindt er nu al een aantal bekende grootwinkelbedrijven en een flink aantal mooie, zelfstandige speciaalzaken met een fijn assortiment. Er wordt nu hard gewerkt aan het opknappen van het dorpshart. De plannen voor de vernieuwing van het centrum zijn in volle gang, maar ook nu komen mensen van heinde en verre voor het mooie aanbod en de persoonlijke, dorpse sfeer.

Voorzieningen in Badhoevedorp
In Badhoevedorp hoeft niemand zich te vervelen: er is een eigen zwembad, je kunt voetballen bij Pancratius, hockeyen bij Xenios, tennissen, winkelen en boodschappen doen bij de Badhoevedorpse winkels: alles is aanwezig. Ook zijn er verschillende leuke restaurants, zoals het nieuwe Q Beach aan de Sloterweg. In het nieuwe Dorpshuis wordt van alles georganiseerd. In en rond het dorp is van alles te doen, te zien en te beleven, van het Amsterdamse Bos tot Manege de Ruif in Sloten en de golfbanen bij Schiphol of in Spaarnwoude.

Scholen en kinderen
De Badhoevedorpse lagere scholen - maar liefst vier - hebben een uitstekende reputatie. Ook kinderopvang, naschoolse opvang, speelplaatsen en activiteiten voor kinderen zijn voorhanden in- en om het dorp. Voor middelbare scholen fietsen of ‘bussen’ kinderen nu nog naar Amsterdam of Hoofddorp, maar er zijn al plannen voor eigen middelbaar onderwijs in Badhoevedorp.