24 juni 2019
Geplaatst door TeamQuatrebras

In Badhoevedorp komt niemand iets tekort. Zwemmen in eigen zwembad, voetballen bij Pancratius, tennissen of hockeyen bij eigen vereniging, winkelen en boodschappen doen bij de Badhoevedorpse winkels: het is er allemaal. De drie lagere scholen in het dorp hebben een uitstekende reputatie. Het verenigingsleven bloeit, en in het nieuwe Dorpshuis wordt van àlles georganiseerd. Er zijn uitstekende, snelle busverbindingen met Amsterdam. In en rond het dorp is van alles te doen, te zien en te beleven, van Amsterdamse bos tot Manege de Ruif in Sloten en de golfen bij Schiphol of in Spaarnwoude. Welkom!

Fijne winkels 
Badhoevedorp heeft een eigen winkelcentrum met twee supermarkten en een aantal bekende grootwinkelbedrijven, maar ook een flink aantal mooie, zelfstandige speciaalzaken met een fijn assortiment! De plannen voor de vernieuwing van het centrum zijn in volle gang, maar ook nu komen mensen van heinde en verre voor het mooie aanbod en de persoonlijke, dorpse sfeer.

Scholen en kids 
De Badhoevedorpse lagere scholen - maar liefst drie - hebben een uitstekende reputatie. Ook kinderopvang, naschoolse opvang, speelplaatsen en activiteiten voor kinderen zijn ruimschoots voorhanden in het dorp. Voor middelbare scholen fietsen of ‘bussen’ kinderen nu nog naar Amsterdam of Hoofddorp, maar er zijn ook al plannen voor eigen middelbaar onderwijs in Badhoevedorp.

Recreatie en vrije tijd
Badhoevedorp is een walhalla voor sportieve buitenmensen. In het dorp - of in de directe omgeving kun je heerlijk fietsen, sporten, golfen, paardrijden, wandelen. Er zijn - voor een klein dorp - bijzonder veel sportclubs, met een rijk verenigingsleven. Het Amsterdamse Bos is 10 minuten fietsen (of varen, via de Ringvaart). Amsterdam is om de hoek, maar ook het strand is niet ver. Of neem de bus naar Schiphol, voor een rondje internationaal winkelen op Schiphol zelf of - met een snelle cityhopper - in Parijs of Londen!

Horeca en uitgaan 
Eten en drinken, uitgaan: voor wie het rijke stadse aanbod zoekt, ligt de binnenstad van Amsterdam natuurlijk om de hoek. Dichterbij huis blijven? Ga dan bijvoorbeeld naar Café-restaurant Kerkzicht in het oude Sloten (5 minuten fietsen), of nog dichterbij, naar Strandpaviljoen Q Beach, Brasserie La Bouche of Bij Qunis in eigen dorp. In het dorpshuis worden allerlei activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voor de kleintjes is er Kindercircus Acrobatico en voor de kunstminnenden een Badhoevedorpse kunstkring.