26 februari 2020
Geplaatst door TeamQuatrebras

Zorgboerderij De Badhoeve is in 2010 overgenomen door stichting Zorgboerderij De Badhoeve. Er werken dagelijks twee zorgboeren met vier a vijf cliënten. En ze zijn druk met uitbreiden! 'Uiteindelijk hopen we hier zo'n zeven tot acht mensen per dag te kunnen begeleiden.'

Boerderij met moestuin

‘Op de zorgboerderij hebben we verschillende dieren. Zo hebben we drie pony’s, twee ezels, vier geiten, twee varkens, vijf schapen en zes konijnen. Deze moeten allemaal gevoerd worden en de hokken moeten verschoond. De zorgboeren en cliënten zijn hier dagelijks verantwoordelijk voor.’ legt Ron Cordemeijer, voorzitter van stichting Zorgboerderij De Badhoeve, uit. 

Naast de verzorging voor dieren, is er ook een moestuin met kruidenbak. ‘Buurtbewoners kunnen een abonnement nemen en dan kunnen ze zelf wekelijks hun biologische groenten plukken uit de moestuin. We hebben nu tussen de twaalf tot vijftien mensen die hier gebruik van maken.’ vertelt Ron.  

Samenwerkingen met de buurt

De Badhoeve ligt midden in Badhoevedorp en vlakbij een aantal basisscholen in Badhoevedorp. ‘We hebben af en toe kinderen die even langs komen om een kijkje te nemen. Ook zijn we bezig om lessen op te richten over het verzorgen van dieren en hun verzorging, voeding en milieu en over tuinieren.’ 

Naast de samenwerking met scholen, heeft De Badhoeve ook een samenwerking met de voedselbank in Haarlemmermeer. ‘Er lopen in en rond de boerderij zo’n 60 kippen rond die onwijs veel eieren leggen. Ik denk wel meer dan 350 eieren per week. Elke week komt de voedselbank deze ophalen. De eieren worden verspreid in Badhoevedorp en omstreken.’