6 april 2020
Geplaatst door TeamQuatrebras

Middenin Badhoevedorp vind je het Dorpshuis. Dit is niet zomaar een Dorpshuis, maar een Dorpshuis 3.0. Beheerder Noor van Bussel vertelt ons wat dit Dorpshuis een Dorpshuis 3.0 maakt.

Noor van Bussel is sinds begin 2020 de nieuwe beheerder van het Dorpshuis in Badhoevedorp, maar helemaal nieuw is ze niet. ‘Ik heb hiervoor al 4 jaar als assistent-beheerder gewerkt in het dorpshuis. Dus ik ben bekend met de bewoners en het dorp.’ Ze vertelt ons over haar ambitie voor het Dorpshuis Badhoevedorp.

‘Geen kneuterig gedoe’ 

Als nieuwe beheerder van het dorpshuis heeft Noor een duidelijke visie. ‘Ik wil er echt een Dorpshuis 3.0 van maken. Twee jaar geleden kwam ik al tot het inzicht dat er veel mensen in Badhoevedorp wonen die wel van het Dorpshuis gebruik willen maken, maar geen zin hebben in ‘kneuterig gedoe’, waar je toch al vaak aan denkt bij een dorpshuis. Daarom ben ik bezig geweest met het geven van een nieuwe invulling aan het dorpshuis. Het moet dé ontmoetingsplek voor jong en oud worden. Al helemaal omdat de bibliotheek hier nu ook boven te vinden is. Je merkt dat er een heleboel nieuwe mensen komen, die er nog nooit waren geweest.’

 Image not found

 Beheerder Noor in het Dorpshuis. Foto is gemaakt door Renée Heijmans

 

Maandelijks wisselend programma

De nieuwe bezoekers kunnen zelf ervaren dat het Dorpshuis het stoffige imago van zich af wil schudden. ‘Er is een maandelijks programmaboekje met daarin verschillende activiteiten, voor jong en oud. Zo organiseren we lezingen, dansmiddagen, zijn er trainingen voor het jeugdcircus en muziekmiddagen.’ En is er iets dat je mist in het Dorpshuis? ‘Kom een keer langs! Dit kan gewoon om te kijken, voor een kop koffie of een praatje. En heb je goede ideeën voor activiteiten die we kunnen organiseren? Laat het dan ook vooral weten!’ 

Op de Facebookpagina van het Dorpshuis vind je alle (zomerse) activiteiten