2 juni 2020
Geplaatst door TeamQuatrebras

Kinderboerderij De Hoeve is al jaren een begrip in Badhoevedorp. De boerderij bestaat al sinds 1998 en is dé Kinderboerderij in Badhoevedorp. Hier kan jong en oud in contact komen met verschillende kleine en grote landbouw(huis)dieren.

Groot en klein

Op de kinderboerderij vind je verschillende grotere boerderijdieren. ‘We hebben kippen en pauwen, maar ook geiten, schapen, 2 ezels en een pony. Sinds februari van dit jaar zijn er 2 Kune Kune biggen op de kinderboerderij komen wonen. ‘Het zijn broer (Nelis) en zus (Martje) en beiden hebben we door aan kunnen schaffen door gulle sponsoren die de boerderij een warm hart toedragen. Ook heeft de kinderboerderij een regeling met een veehouder en hebben we hier een aantal maanden per jaar een kalf die we verzorgen!’ vertelt Brenda. ‘Momenteel hebben we helaas geen kalfje. Ons weiland is opnieuw aangelegd en hier groeit nog onvoldoende gras op. Dit moet eerst in orde zijn.’  

Naast boerderijdieren vind je ook kleine huisdieren bij De Hoeve. ‘We hebben een groot caviahok gebouwd waar de diverse cavia’s rondlopen. Er worden regelmatig raszuivere jongen geboren. Ook hebben we verschillende konijnen die de kinderen heerlijk kunnen knuffelen. Op de kinderboerderij worden ook kinderfeestjes georganiseerd die buiten of met slecht weer binnen kunnen plaatsvinden. Kinderen kunnen o.a. met de dieren knuffelen, placemats maken en bijvoorbeeld cupcakes versieren. En in de vakantie bieden wij pensionopvang aan voor konijnen en cavia’s.’ 

Grote heropening

De kinderboerderij heeft een flinke verbouwing gehad en het weiland is verplaatst. Brenda: ‘De gesprekken over de verbouwing begonnen zo’n 7 jaar geleden en we hebben goed onze input kunnen geven, waardoor het terrein nu logischer is ingedeeld en bezoekers kunnen makkelijk door de kinderboerderij lopen. Ook hebben we nu een grote speelweide met verschillende speeltoestellen. Wel zijn we nog aan het sparen voor nieuwe toestellen’.  

Naast het sparen voor nieuwe toestellen, heeft de kinderboerderij ook behoefte aan een overkapping/veranda voor bezoekers. Zo kun je als bezoeker bij slecht weer of juist warm weer toch iets lekkers nuttigen en even lekker zitten. We merken dat we nu meer bezoekers trekken, omdat we nu meer in de loop liggen. En er zijn natuurlijk meer bewoners in Badhoevedorp door de nieuwe ontwikkelingen van Quatrebras.’ 

Dagbesteding voor jong en oud

De Hoeve is ook een plek voor dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. ‘In 2003 heeft Stichting Ons Tweede Thuis de exploitatie van de boerderij overgenomen. Per dag werken er tussen de 4 en 8 mensen met een beperking en in het weekend 1 á 2. De leeftijd van onze cliënten ligt tussen de 18 en 56 jaar. Maar onze jongste hulp is 11 jaar en helpt ons op zondag een handje. De cliënten helpen met de verzorging van de dieren en assisteren in het winkeltje op het terrein. Hier worden o.a. handgemaakte producten verkocht, eieren, honing, (cake)meel, jam, versnaperingen en nog veel meer! Kom dus zeker een keer een bezoekje brengen als je in de buurt bent.’