15 november 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Het is een veelgebruikte tool om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van toekomstige bewoners; crowdsourcing. Maar wat is het nou eigenlijk precies en wat gebeurt er met de uitkomsten? We vragen het aan Roos van Weert, projectontwikkelaar bij AM en verantwoordelijk voor het project Quatrebras Dorp in de gebiedsontwikkeling Quatrebras Badhoevedorp.

Ben je geïnteresseerd in de gebiedsontwikkeling Quatrebras en ben je ingeschreven voor de nieuwsbrief dan heb je hem waarschijnlijk al ontvangen: de online enquête waarmee je binnen 10 minuten projectontwikkelaars zoals Roos van essentiële informatie kunt voorzien over jouw woonwensen. Deze input is voor AM van belang bij de start van de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Quatrebras Dorp, onder velen bekend onder de naam Schuilhoeve. Quatrebras Dorp ligt aan de oostkant van Badhoevedorp. Hier worden nog circa 550 tot 600 woningen gerealiseerd. Het wordt een mix van diverse woningtypes; van grote vrijstaande woningen tot diverse typen rijwoningen met een dorps karakter. Quatrebras Dorp wordt een wijk met een lommerrijk tuindorp karakter. Alle woningen worden ontworpen in de populaire jaren dertig architectuurstijl.

Wanneer je de vragenlijst voor 15 januari 2022 invult, krijg je voorang bij toewijzing van de woningen
‘Bij de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk worden onder andere keuzes gemaakt in wat voor woningtypes er gerealiseerd worden. Door middel van een crowdsource, een online vragenlijst, proberen wij inzicht te krijgen in de woonwensen van de mensen die graag in Quatrebras Dorp willen wonen,’ start Roos haar verhaal. ‘De reacties geven ons inzicht in alle woonwensen en zo kunnen we vraag en aanbod nog beter op elkaar afstemmen.’ Extra stimulans voor het invullen van de vragenlijst (voor 15 januari 2022) is dat je voorrang krijgt tijdens de inschrijving bij start verkoop van de woningen.  

Rekenen en tekenen
‘Input vanuit crowdsourcing is in dit stadium essentieel want we tekenen waar vraag naar is, maar moeten tegelijkertijd ook rekenen aan wat haalbaar is,’ legt ze ons uit. Een klus waar Roos en haar collega’s voorlopig hun handen vol aan hebben. ‘De ontwikkeling van een nieuwe woonwijk is een lang proces, waarbij AM en de gemeente Haarlemmermeer nauw met elkaar samen werken. Er gaat veel werk aan vooraf voordat de grond in Quatrebras Dorp geschikt is voor de bouw van de eerste woningen’. Naar verwachting gaat de eerste fase van Quatrebras Dorp in 2024 in verkoop.

Geïnteresseerd in een woning in Quatrebras Dorp? Opgelet!
Heb je de uitnodiging om mee te doen ontvangen? Vul de vragenlijst dan zeker in, want je helpt Roos en haar collega-ontwikkelaars met het inzichtelijk krijgen van alle woonbehoeften in Quatrebras Dorp. Dus ben je op zoek naar een woning? Laat dan zeker horen wat je woonwensen zijn. ‘We kunnen niet beloven dat alle wensen gerealiseerd worden, maar we kijken er zeker heel serieus naar,’ laat Roos tot slot weten.

Geïnteresseerd in wonen in Quatrebras?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte wanneer een nieuwe fase in verkoop gaat.