15 februari 2022
Geplaatst door TeamQuatrebras

Eind vorig jaar vroeg AM, ontwikkelaar van Quatrebras Badhoevedorp, door middel van een crowdsourcing enquête aan geïnteresseerden wat hun woonwensen zijn voor Quatrebras Dorp (in Badhoevedorp ook wel bekend onder de naam Schuilhoeve). De respons is hoog, meer dan 600 mensen gaven gehoor aan deze oproep en vulden de vragenlijst in.

Ook nu weer vragen we ontwikkelaar Roos van Weert naar de stand van zaken. ‘We zijn blij met het aantal mensen dat de enquête heeft ingevuld. Dit geeft ons een goed beeld van de woonwensen voor dit gebied. De uitkomst van de enquête laat ons vooral zien dat mensen interesse hebben in wat we tot nu toe aanbieden, zoals twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen (meer dan de helft van de ondervraagden).’ Onderaan deze pagina vind je het factsheet met de belangrijkste enquête uitkomsten.

Markt voor andere woningtypes
‘We zien dat het overgrote deel van de respondenten die geïnteresseerd is in een appartement 55+ is, gevolgd door de groep eenpersoonshuishoudens tussen 25-34 jaar (22%). We zijn ons ervan bewust dat jongeren en starters op de woningmarkt niet of in mindere mate in ons geïnteresseerdenbestand voorkomen. En dat we deze groep dus nog onvoldoende bereikt hebben. We geloven namelijk dat er in Badhoevedorp ook markt is voor andere woningtypes zoals beneden- en bovenwoningen (ook wel BeBo genoemd) en appartementen. Daarom gaan we via een online campagne nog een extra inspanning doen om deze groep te bereiken.’

Aanbod voor starters 
‘Aan de rand van Quatrebras Dorp komen woningen en appartementen van minimaal 12 meter hoog die de achterliggende wijk afschermen van het geluid van Schiphol. Het is mogelijk om hier een ander woningtype te realiseren, zoals bijvoorbeeld kleinere appartementen van 50-60 m2 en beneden/bovenwoningen. Hiermee creëren we ook aanbod voor starters op de woningmarkt. Bijvoorbeeld jongeren uit Badhoevedorp die het huis uit gaan en graag in het dorp willen blijven én stellen uit Amsterdam die hun eerste huis willen kopen.’ 

Volgende stap in crowdsourcing
‘De volgende stap in onze crowdsourcing is dus dat we een campagne inzetten om de groep starters te bereiken én dat we met de respondenten die geïnteresseerd zijn in een appartement en/of een rijwoning nog een verdiepingsslag gaan doen. We leggen verschillende plattegronden voor, vragen ze naar hun voorkeuren voor aantal slaapkamers, grootte, prijs etc. Zo krijgen we een steeds beter beeld bij de woonwensen van bovengenoemde groep. Op die manier kunnen we zo goed mogelijk aansluiten bij de woningbehoefte in de regio.’

Quatrebras Dorp
Quatrebras Dorp ligt aan de oostkant van Badhoevedorp en krijgt een lommerrijk tuindorp karakter. Hier komen ca. 550 tot 600 woningen.

Geïnteresseerd in wonen in Quatrebras Badhoevedorp?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte wanneer nieuwe woningen in verkoop gaan.

Bekijk hier de factsheet