29 november 2021
Geplaatst door TeamQuatrebras

Dat er op sportief gebied van alles te beleven is in Badhoevedorp weten de meeste bewoners wel, maar dat er aan de rand van Quatrebras ook een hele gezellige scoutingvereniging zit waar geweldige buitenactiviteiten worden georganiseerd en kinderen heerlijk buiten ravotten, weet lang niet iedereen. Hoogste tijd voor een kennismaking.

We ontmoeten Edwin Bloem en Marieke Jonker van Scouting Badhoevedorp online. Marieke was elf jaar toen ze bij de scoutingvereniging kwam. Al heel wat jaren geeft ze met veel plezier leiding aan de welpen speltak . Haar eigen kinderen zijn inmiddels ook enthousiaste scouts. Edwin is naast voorzitter verantwoordelijk voor het materiaal en het clubgebouw, waarover later meer.

Speurtochten in het Amsterdamse Bos en zeilen op de Nieuwe Meer
Scouting Badhoevedorp heeft zowel land- als waterscouts. In het naastgelegen Amsterdamse Bos vierden ze recent hun 75+1 jarig jubileum met o.a. een spannende speurtocht. De waterscouts zijn regelmatig op de Nieuwe Meer te vinden waar ze alles leren op zeilgebied. ‘Het samen leren leggen van de bootsmanknoop is in het begin best een lastig klusje maar geeft heel veel voldoening als het uiteindelijk toch lukt,’ vervolgt Marieke haar verhaal.

Alles komt samen bij scouting
Dat echt iedereen welkom is bij scouting Badhoevedorp blijkt wel uit de meest uiteenlopende achtergronden van de scouts. ‘Zo hebben we een arts uit het VU ziekenhuis en mensen uit de bouw. Al die verschillen in kennis en ervaring zijn zo waardevol want bij scouting draait alles om samenwerken.’

Belangstelling vanuit Quatrebras
Van knutselmiddag tot EHBO en van onderhoud aan de boten tot zelf je eigen eten maken. Alles komt voorbij tijdens scouting. ‘Niet alleen de kinderen leren hier verantwoordelijkheid te nemen, ook ouders leren hun kids los te laten,’ aldus Marieke. ‘Zij zijn vaak verbaasd hoe zelfstandig hun kinderen worden onder onze gekwalificeerde leiding.’ Er is dan ook enorm veel belangstelling vanuit de nieuwe bewoners van Quatrebras.’

Een nieuw clubhuis, help je mee?
Edwin maakt zich hard voor het nieuwe clubgebouw waarvan de plannen en vergunning inmiddels rond zijn maar nog veel geld nodig is voor de realisatie. Naast crowdfunding en leuke sponsoracties kan iedereen een donatie doen via de website. Zelfs ondernemers uit Badhoevedorp kunnen hun steentje bijdragen door materialen zoals de heipalen of vierkante meters dak voor ons clubhuis sponsoren, vertelt Edwin enthousiast. Ook aan duurzame aspecten is gedacht. Naast dubbele beglazing en een gasloze aansluiting, verhuizen de zonnepanelen mee. ‘Deze zorgen er al sinds 2016 voor dat we meer energie opwekken, dan gebruiken,’ aldus Edwin. Via de website kun je het nieuwe clubhuisontwerp bekijken en lees je alles over de mogelijkheden om deze fijne vereniging te helpen aan hun nieuwe onderkomen aan de rand van Quatrebras.

Geïnteresseerd in wonen in Quatrebras?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte wanneer een nieuwe fase in verkoop gaat.