16 juni 2023
Geplaatst door TeamQuatrebras

Een plek die normaliter alleen toegankelijk is voor de professional, wekt automatisch nieuwsgierigheid op. Jeffrey van Kaam werkt bij bouwbedrijf BAM en is werkvoorbereider op de bouwplaats van Quatrebras Badhoevedorp. We mogen hem een aantal vragen stellen, want we zijn wel heel nieuwsgierig naar zijn kijk op het vak. 

Jeffrey begint enthousiast te vertellen: ‘Ik werk nu zo’n 7 jaar met veel plezier bij de BAM. Nu bijna 1,5 jaar aan Quatrebras Park, een geweldig project met prachtige woningen. Het is een ontzettende leuke en zeer veelzijdige baan, waarin techniek en persoonlijk contact samenkomen. Wat mijn dagelijkse werkzaamheden inhouden, zijn onder andere planningen maken én bewaken, het controleren van tekenwerk, de inkoop van materialen, werkinstructies maken voor de mensen op de bouw en de afstemming tussen alle bedrijven die aan het project werken. Kortom, ik zorg ervoor dat alle werkzaamheden op de bouwplaats op elkaar aansluiten en men elkaar niet voor de voeten loopt of vertraagt. Met inzicht in én overzicht over het totale bouwproces.’ Dat is nog eens een verantwoordelijke job!

Toekomstige bewoners ontmoeten

‘Het meest leuke aan mijn baan vind ik om toekomstige bewoners te ontmoeten tijdens een kijkdag, voorschouw of bij de oplevering. Kopers kunnen dan door hun woning lopen. Ik word altijd ontzettend blij van hun enthousiaste reacties en om te horen welke ideeën ze dan al hebben voor de inrichting. Het meest interessant aan mijn werk vind ik dan ook dat ik met de kopers hun dromen tot leven kan laten komen. Door techniek en het persoonlijke samen te brengen. Goed te luisteren naar hun wensen. Je doet het uiteindelijk voor de bewoners. Het geeft voldoening als zij enthousiast worden. Dan denk je, dat hebben wij toch maar mooi gefikst!’

Betrokkenheid 

‘Een huis kopen is een grote gebeurtenis. Zéker een nieuwbouwhuis, met alle keuzes die daarbij komen kijken. Het is iets wat sommigen maar één of twee keer in hun leven doen. Dat realiseren wij ons allemaal. Dus wij zijn er extra op gebrand om het huis zo goed en zoveel mogelijk volgens de planning op te leveren. Bij ons op de bouw is iedereen zich daarvan bewust en daardoor extra gemotiveerd.’

Gezellig

Met ongeveer 80, nog voornamelijk, mannen op de bouw is het geen saaie boel. ‘Het is er altijd gezellig. Met veel plezier starten we om 7 uur en werken we door weer en wind. Het is een fijne club mensen in elk hun eigen discipline. Het voelt geweldig om deze klus samen met dit team te doen.’ 
Momenteel zijn de temperaturen hoog en denken we meteen aan de hardwerkende vakmensen op de bouwplaats. Is dat überhaupt wel uit te houden? ‘Wij werken gewoon door! Vanzelfsprekend met een aangepast rooster. Eerder beginnen, eerder naar huis. Extra drinken en we maken gebruik van koelvesten. Een soort hesjes met water. Dat scheelt een paar graden qua gevoelstemperatuur.’ 

Rondleidingen 

Omdat de plek natuurlijk veel nieuwsgierigheid opwekt organiseren we vanzelfsprekend 'kijkdagen' voor de kopers en soms ook een dag voor enthousiastelingen, zoals de Dag van de Bouw. Hij hoopt dan ook dat hij tijdens de rondleidingen jongeren en kids kan enthousiasmeren voor het vak. ‘Alles in onze maatschappij wordt steeds meer geautomatiseerd. Ook op de bouwplaats. Dat is handig en het versnelt het proces, maar we hebben ook nog vakmensen nodig. Het is ook handwerk. En de techniek wordt een steeds meer gewaardeerd vak.’ Zijn eigen motivatie en enthousiasme zit ‘m in de combinatie van techniek en met mensen werken, zowel met collega’s als met kopers. Hij zou het niet anders willen en vindt Quatrebras één van de mooiere projecten waar hij aan mag werken. 

Fantastisch dat er zulke betrokken vakmensen aan Quatrebras Badhoevedorp werken. Dat ga je natuurlijk zien in het eindresultaat!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?
Schrijf je dan in voor onze de nieuwsbrief, zo blijf