10 mei 2022
Geplaatst door TeamQuatrebras

Het is een actueel onderwerp, het verduurzamen van je woning. Maar wat zijn de mogelijkheden? BAM Energy Systems en gebiedsontwikkelaar AM bedachten samen met andere partijen TROEF Buurtenergie om de uitwisseling van lokale, duurzame energie in de buurt te stimuleren. Bewoners van Quatrebras Park Quartier I maken binnenkort kennis met TROEF Buurtenergie. Wij kijken hier alvast met ze mee.
 

Ingrid van Prooijen werkt als business manager bij BAM Energy Systems en is samen met Josja Veul verantwoordelijk voor de TROEF Buurtenergie-pilot in Quatrebras Park Quartier I.  Enthousiast vertellen ze wat TROEF Buurtenergie voor de bewoners kan betekenen.

Wat is TROEF Buurtenergie?
TROEF Buurtenergie verbindt theoretisch bewoners van huizen met zonnepanelen aan bewoners van huizen zonder zonnepanelen. Deelnemers aan het onderzoek krijgen via een dashboard inzicht in de hoeveelheid lokale, groene energie die zij opwekken en gebruiken. Er wordt zo inzichtelijk gemaakt hoeveel lokaal opgewekte energie er ook daadwerkelijk lokaal gebruikt wordt door andere buurtbewoners in plaats van dat het teruggaat naar het energienet. ‘Veel bewoners met zonnepanelen weten nog niet zo goed hoe zij optimaal om kunnen gaan met hun energieverbruik, met TROEF Buurtenergie maken we dit inzichtelijk’, laat Ingrid ons weten. 

Efficiënt omgaan met energie
Via het TROEF Buurtenergie dashboard krijg je inzicht in het efficiënter omgaan met de energie bij je thuis en in de buurt. Door lokaal opgewekte energie ook lokaal te gebruiken zorg je straks voor een lagere energierekening. Ook wordt momenteel onderzocht of het slim aansturen van je warmtepomp onderdeel kan worden van TROEF Buurtenergie in Quatrebras Park Quartier I.

De verbindende factor van TROEF Buurtenergie
We vragen Ingrid en Josja verder wat ze met TROEF Buurtenergie  hopen te bereiken. ‘Allereerst natuurlijk veel aanmeldingen om een lokale energie community te creëren waar bewoners uit Quatrebras Park Quartier I op een positieve manier inzicht krijgen in hun eigen én gezamenlijke energieverbruik. Met het TROEF Buurtenergie spel verzamelen zij bovendien punten die te besteden zijn aan een gemeenschappelijk doel. ‘Een leuke manier om je - samen met de buurt - sterk te maken voor een duurzaam en groen Quatrebras Badhoevedorp,’ legt Josja ons uit.

Aan de ambities en het enthousiasme van Ingrid en Josja ligt het in ieder geval niet. Kom daarom zeker langs tijdens de TROEF Buurtenergie inloopbijeenkomst.

TROEF Buurtenergie Inloopbijeenkomst
Datum: donderdag 12 mei a.s. van 18:00 – 21:00 uur
Locatie: informatiecentrum Quatrebras – Sloterweg 151 – Badhoevedorp (direct boven QBeach)

Liever digitaal? Via de Troef website vind je meer informatie.

Geïnteresseerd in wonen in Quatrebras Badhoevedorp?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ben je altijd als eerste op de hoogte wanneer een nieuwe fase in verkoop gaat.