16 januari 2023
Geplaatst door TeamQuatrebras

Dat rasechte Amsterdammer Arnold Terpstra altijd sceptisch was over verhuizen naar Badhoevedorp was de reden dat het even duurde voordat zij hun volgende woonstap zetten. ‘Ik ga écht die brug niet over…’ riep ik altijd.’ Dat dit toch meer dan goed uitpakte, vertelt Arnold samen met Gabriëlle aan hun gezellige keukentafel in de Daslookstraat van Quatrebras Park.
 

‘Eigenlijk deed ik alles al in Badhoevedorp, laat Gabriëlle enthousiast weten. Voor de kapper, huisarts en onze boodschappen kwam ik hier altijd al. Alleen we woonden nog 3 km over de brug in Amsterdam.’ Ook dochter Donna van 15 jaar heeft hier haar hockeyvrienden en sociale leven. Dankzij haar ruime slaapkamer inclusief eigen douche voelt ook Donna zich hier inmiddels helemaal op haar plek.

Altijd nieuwbouw
Ze zijn al vaak verhuisd en kozen altijd bewust voor nieuwbouw. ‘Ik werkte jarenlang in de bouw, dus heb goede ervaringen,’ vervolgt Arnold zijn verhaal. Gabriëlle werkt in Sloterdijk en kan heerlijk op haar E-bike naar haar werk. De ruimtelijke opzet en het dorpse gevoel van Quatrebras Park sprak hun direct enorm aan. ‘Iedereen is hier goed met elkaar en de sociale controle is okay.’

Royale woning met aanbouw
Dankzij goed advies van de makelaar en Homestudio’s werd de indeling veranderd en kozen ze voor een aanbouw met lichtstraat over de hele breedte. Het terras kreeg een overkapping waardoor je ook met minder weer gewoon lekker buiten kunt zitten. ‘Dat de woning geheel gasloos is, een warmtepomp en zonnepanelen heeft, is nu echt wel een extra groot voordeel,’ aldus Arnold.

Voorzieningen op loop- en fietsafstand
‘Ook met de voorzieningen zit het in Badhoevedorp meer dan goed,’ laat Gabriëlle weten. ‘Het nieuwe Medisch Centrum ligt op loopafstand en verder doe ik alles op de fiets. Via wandel- en fietsroute Het Lint lopen we zo naar de tennisbaan en naar QBeach. Qua sport zit je hier ook echt veel beter dan in Amsterdam Nieuw West. Er zijn drie supermarkten en als het centrum straks is vernieuwd, wordt het winkelaanbod nog gevarieerder.’

QBeach favoriet
Hun meest favoriete plek is overduidelijk QBeach. Niks is zo goed gelukt als QBeach, hier hangt gewoon een lekker sfeertje en dat komt écht door Team QBeach en horecafamilie Penn in het bijzonder. Iedereen voelt zich hier dankzij hen direct thuis. Juist die mix van jong en oud zorgt voor verbinding,’ vertellen Arnold en Gabriëlle zichtbaar blij. ‘Met elkaar voetbal kijken, een stamppot-avondje voor de oudjes of gewoon lekker aan de koffie of een borrel.. hier is het altijd gezellig en er is nooit ellende, waar vind je dat nou nog?’

‘Ik hoef niet meer terug’
Uit alles blijkt dat Arnold en Gabriëlle hun plek hebben gevonden in Quatrebras Park. ‘Deze laatste verhuizing bleek dus echt een goeie zet; ik hoef niet meer terug,’ sluit Arnold lachend af. Na een korte rondleiding door hun ruime, lichte woning maken we tot slot nog een foto van deze twee gezellige levensgenieters die hier nooit meer weg willen.

Enthousiast?
Wil je net als Arnold en Gabriëlle ook in Quatrebras Park of in een ander deelgebied van Quatrebras Badhoevedorp wonen? Kijk dan hier voor het laatste aanbod in Quatrebras Park of meld je aan voor de nieuwsbrief dan blijf je als eerste op de hoogte van toekomstig woningaanbod.