21 februari 2023
Geplaatst door TeamQuatrebras

Dat is de boodschap die Stan Roestenberg bewoners van het gloednieuwe appartementencomplex Résidence Quatrebras in Badhoevedorp wil meegeven. Stan is initiatiefnemer van de omlegging van de A9 én ontwierp de gevelsteen voor Résidence Quatrebras. Tijd voor een gesprek met deze ras-optimist die met veel plezier terugkijkt op ruim 22 jaar ‘samen bouwen’ in Badhoevedorp.
 

Tijdens de recente onthulling van de gevelsteen was Stan op vakantie maar dat vindt hij allemaal niet zo belangrijk. Liever vertelt hij over de unieke samenwerking rondom de omlegging van de A9. 

SAMEN bouwen
Het leek een onmogelijke opgave; de omlegging van de A9 in Badhoevedorp. Maar voor Stan Roestenberg (voormalig directeur van Bohemen Projectontwikkeling) is niets te gek. Hij ziet complexe zaken liever als uitdaging. Zijn enthousiasme bleek aanstekelijk want samen met AM, Rijkswaterstaat, gemeente Haarlemmermeer en vele anderen wist Stan ‘zijn’ initiatief te realiseren en kijken alle partijen nu vol trots terug op dit intensieve bouwproces.

SAMEN wonen
Als dank en eeuwig aandenken rondom hun unieke samenwerking vroeg AM aan Stan een gevelsteen voor Résidence Quatrebras te ontwerpen. Dat het woord ‘samen’ hierin centraal staat is dus geen toeval. ‘De ‘S’ refereert aan zijn huidige software-programma KYP (Keep Your Promise) wat ook belangrijk is bij het samenwonen, legt Stan uit. ‘AM’ is het logo van AM en ‘EN’ komt uit het lettertype van Bohemen. Om het helemaal af te maken is het gekozen lettertype van ‘wonen’ weer vergelijkbaar met de ‘S’ van samen.

Je moet wat doen als het regent
Dat is Stan zijn verklaring over het feit dat hij naast zijn drukke werkzaamheden ook nog boeken schrijft. In ‘De kunst van het ontwikkelen’ en ‘Complex Ja, leuk!’ beschrijft hij o.a. zijn ervaringen met complexe projectontwikkeling. Het samen winnen zonder te vechten staat in zijn boeken centraal. Een positieve manier van samenwerken waar Stan zich helemaal in kan vinden.

Maak er een feestje van
Zijn foto hoeft niet in beeld, liever een mooie afbeelding van de gevelsteen én de wens dat alle Résidence Quatrebras-bewoners met net zoveel plezier samenwonen als hij samen heeft gebouwd aan dit unieke project voor (én door) Badhoevedorp. Er een feestje van maken dat gaat vast lukken na zo’n enthousiast verhaal, bedankt Stan!

Interesse in wonen in Quatrebras Badhoevedorp?
https://www.quatrebrasbadhoevedorp.nl/